Altın fiyatları kaç TL? 1 Temmuz 2021 güncel altın fiyatları

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları yeni aya yükselişle başladı. Gram altın 495 lira seviyelerinde işlem görüyor. Çeyrek altın 809 liradan, Cumhuriyet altını ise 3.229 liradan satılıyor. Altın fiyatlarında son durum nasıl? Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 1 Temmuz 2021 anlık ve güncel çeyrek altın kuru fiyatları...

Altın fiyatları kaç TL? 1 Temmuz 2021 güncel altın fiyatları

Dün 490 liranın altına kadar inen altının gram fiyatı, yeni aya yükselişle başladı.

GÜNCEL

Gram altın 495 lira seviyelerinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda  809 liradan, Cumhuriyet altını ise 3.229 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.770,72 dolar seviyelerinde.

Dün dolar kurundaki gerilemenin etkisiyle 488,5 lira ile 12 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeyi gören altının gram fiyatı, ons altındaki yükseliş öncülüğünde kayıplarını telafi etti ve günü de önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 495,7 liradan tamamladı.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında görülen Delta varyantının yayılımına ilişkin endişelerin altının ons fiyatını desteklediğini, dolara olan talebin artmasının ise bu yükselişi baskıladığını söyledi.

Teknik olarak altının ons fiyatının yeniden 1.760-1.790 dolar bandındaki hareketine geri döndüğüne işaret eden analistler, bandın hangi yönde kırılacağının bundan sonraki seyir açısından önem taşıdığını kaydetti.

Bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin yanı sıra Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve ABD'de haftalık işsizlik başvuruları verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, yeni tip corona virüsün "Delta" varyantı ve para politikalarının seyri açısından ipucu verecek her türlü veri ve sözle yönlendirmenin gündemin odağında kalmaya devam edeceğini vurguladı.

HABERE GİT: BDDK'DAN YENİ DÜZENLEME (KREDİ KARTI TAKSİT SAYILARINDA VE TAŞIT KREDİLERİNDE DEĞİŞİKLİK)

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kuyum, mobilya ve TV alımında kredi kartı taksit sayısını azalttı. Taşıt kredilerinde de vade süreleri ve kredi tutarları aşağı çekildi.


TCMB'DEN ZORUNLU KARŞILIK ADIMI (HABERE GİT)

Merkez Bankası, bankalara uyguladığı yabancı para zorunlu karşılık oranlarınıda değişikliğe gitti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, vadesiz ya da 1 yıla kadar vadeli mevduat fonları için yüzde 19 olan zorunlu karşılık oranı yüzde 21'e çıktı. 1 yıldan uzun vadeli mevduat fonları için ise yüzde 15'e yükseldi.

Sayfa Yükleniyor...