Altın fiyatları rekora doymuyor

Dolardaki düşüşle altın fiyatları 1110 doları aşarak yeni bir rekor kırdı.

Altın fiyatları rekora doymuyor

Altın, geçen hafta yüzde 5'e yaklaşan kazanımların ardından doların Euro karşısında değer kaybetmesine bağlı olarak bugün yeni bir rekora ulaştı ve ons başına 1110 doların üzerinde işlem gördü.

Doların euro karşısında değer kaybetmesi altının alternatif varlık olarak çekiciliğini artırmasını sağlarken, dolardaki düşüş petrolün de aralarında bulunduğu bazı emtianın da değer kazanmasına neden oldu.

MF Global tarafından yayımlanan araştırma notunda, "Altına yönelik uzun vadedeki olumlu beklentiler geçerliliğini korurken, söz konusu iyimserlik doların zayıflığına, ABD'nin onu destekleyeceği yönünde bir beklenti olmayışına ve hedge fon alımlarına odaklı" denildi.

Altın, yılın başından bu yana yüzde 25'in üzerinde değer kazanırken, aynı süre içinde doların Euro karşısında yüzde 6'dan fazla değer kaybetmesi, altının çıkışındaki önemli etkenlerden biri oldu.

Dünya genelindeki merkez bankalarının rezervlerini çeşitlendirmek için daha fazla altın satın alabileceği yönündeki beklentilerin, altının yükselişini sürdürmesine katkıda bulunacağı belirtildi.

PETROL 78 DOLARIN ÜZERİNDE
Bu arada uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatı 78 doların üzerinde işlem görüyor.

Cuma günü 2,19 düşerek 77,43 dolara gerileyen ABD ham petrolünün varil fiyatı Aralık ayı teslimi bugün 78,37 dolara çıktı.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı Aralık ayı teslimi de 89 sent yükselerek, 76,76 dolar oldu.

Petrol fiyatının yükselmesinde bu yıl Atlas Okyanusu'nda ABD'ye yaklaşan ilk kasırga olan Ida'nın Meksika Körfezi'ndeki petrol tesislerini tehdit etmesi etkili oldu.

Geçen yıl Aralık ayında 32 dolara kadar gerileyen petrol fiyatları geçen ay 82 dolarla bu yılın en yüksek seviyesini gördü.

Sayfa Yükleniyor...