Altın fiyatları rekora doymuyor

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1422 dolara çıktı.

Altın fiyatları rekora doymuyor

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları dur durak bilmiyor.

Altın, enflasyon kaygıları ve Euro Bölgesi borç endişelerinin yatırımcıların değerli metallere ilgisini desteklemesiyle üst üste dördüncü seansta da rekor yükseliş kaydetti.

Altının ons fiyatı 1422 dolarla tarihin en yüksek düzeyine çıktı. Reuters teknik analisti Wang Tao altının ons fiyatının 1430 dolara kadar yükselebileceğini söyledi.

Financial Times gazetesi altının yükselişinde 'altın standardı' çağrısının etkili olduğunu yazdı.

Gazetede şu ifadelere yer verildi: "Altın fiyatları, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick'in, yeni bir altın standardının tartışmaya açılmasını önermesiyle 1400 doları aştı ve rekor kırdı. Altın trader'larına göre Zoellick'in açıklamaları altını desteklediğini ifade ediyor. UBS, altındaki yükselişin büyük ölçüde bireysel müşteri alımlarından kaynaklandığını belirtti."

Yılbaşından bu yana dolardaki TL bazında değer kaybına rağmen altındaki artış yüzde 19'a ulaştı.

Yeni rekordan sonra Kapalıçarşı'da dünkü kapanışta satışta gramı 63,05 lira olan 24 ayar külçe altın, alışta 63,80 liradan, satışta 64,05 liradan, yine dünkü kapanışta 422 liradan satılan Cumhuriyet Altını bugün alışta 422 liradan, satışta da 429 liradan işlem görüyor.

'FİYAT ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR'
Altın fiyatlarındaki artışı değerlendiren Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, ''Altın fiyatlarında bir balon oluşturulduğuna, altın fonlarının altın fiyatları üzerinde oynadıklarına inanıyorum'' dedi.

GÜMÜŞ 30 YILIN ZİRVESİNDE
Spot gümüşün ons fiyatı da, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz gibi bazı Euro Bölgesi ülkelerine ilişkin borç endişeleriyle 28.23 dolar ile Mart 1980'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Sayfa Yükleniyor...