Gram altın 130 liranın üzerinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahına bağlı olarak dolar kurundaki yükselişle 130 liranın üzerinde dengelendi. Çeyrek altın 214 liradan satılıyor.

Gram altın 130 liranın üzerinde (Çeyrek altın ne kadar?)

Küresel piyasalar, gelecek hafta gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimine ilişkin belirsizliklere bağlı olarak negatif bir seyir izlerken, azalan risk iştahı dolar kurunun gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oluyor.

Dolar/TL bugün tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken, buna bağlı olarak altının gram fiyatının yükseliş eğilimini sürdürdüğü görülüyor.

Altının gram fiyatı 131,1 liraya kadar yükselmesinin ardından 130 liranın üzerinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 214 lira, Cumhuriyet altını 873 liradan satılıyor.

Gram altın dün 128,5 - 131,0 geniş bandında dalgalı bir seyir izlemesinin ardından günü yüzde 0,31 artışla 130,2 liradan tamamlamıştı.

Altının ons fiyatının ise önceki iki işlem gününde test ettiği 1.300 doların üzerinde tutunamaması sonrasında bugün düşüşe geçerek 1.295 dolara kadar gerilemesi dikkati çekiyor.

Analistler, ABD başkanlık seçimine dair gelen karışık haberlerin, çarşamba akşamı açıklanan Fed'in faiz kararının altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu belirtiyor.

Sayfa Yükleniyor...