Altının onsu yaklaşık 3,5 ayın en düşüğünde (Çeyrek altın ne kadar)

Altının ons fiyatı, 1.292,7 dolar ile 24 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviyeye geriledi.

Altının onsu yaklaşık 3,5 ayın en düşüğünde (Çeyrek altın ne kadar)

Altının ons fiyatı, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile 24 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1.292,7 dolar seviyesine geriledi. 

Küresel piyasalarda, dolar endeksindeki yükseliş ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artıracağına ilişkin beklentilerdeki artışın altın talebini azalttığı görülüyor. Fed üyelerinin faiz artışı için göstergelerin uygun olduğunu söylemesi ve dün açıklanan ABD imalat verilerinin beklentileri aşmasının etkisiyle düşüşe geçen altının onsu bugün de gerilemeye devam ediyor.

Altının ons fiyatı, dün yüzde 0,32 gerilemesinin ardından bugün ivme kazanan düşüşü ile 24 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1.292,7 dolara kadar indi. Saat 15.40 itibarıyla ons altın önceki kapanışa göre yüzde 1,26 azalışla 1.295,5 dolardan işlem görüyor.

Yurt içinde gram altının fiyatı ise dolar kurundaki yükselişe karşın ons fiyatındaki düşüşle 125,7 lira seviyelerinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 206, Cumhuriyet altını 841 liradan satılıyor.

Analistler, altının ons fiyatının 1.311 dolar seviyesinden geçen 100 günlük hareketli ortalamasının aşağı yönlü kırılmasının ardından spekülatif ve stop-loss (zarar kes) satışlarının tetiklendiğini belirterek, 1.300 doların altında kalınması durumunda 1.265 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Cuma günü ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiren analistler, yarın özel sektör istihdam ve hizmet sektörü verilerinin de takip edileceğini kaydediyor.

Sayfa Yükleniyor...