Altın gözünü 1000 dolara dikti

Altın fiyatları 980 dolara yükseldi. Tarihsel olarak Eylül ayı hisse piyasaları için kâbus olsa da, altın için ideal bir ralli dönemi olabilir.

Altın gözünü 1000 dolara dikti

Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş dikkat çekiyor. Uzunca bir süredir ons fiyatı 920-950 dolar bandında hareket eden altın, dün 980 dolara çıktı ve gözünü tekrar Şubat ayında gördüğü 1000 dolar seviyesine dikti.

CNBC.com'da yer alan bir haberde, "Tarihsel olarak Eylül ayı hisse piyasaları için tam bir kâbus olsa da,, altın için ideal bir ralli dönemi olabiliyor" yorumu yapılıyor.

Kanadalı yatırım danışmanlığı şirketi Maison Placements Başkanı John Ing, "Yatırımcılar ekonomik toparlanmanın sandıkları kadar güçlü olmadığını gördü ve güvenli liman olarak geleneksel araçlara yönelmeyi tercih etmeye başladı" dedi.

Altın fiyatlarının daha uzunca bir süre yüksek seviyelerde seyredeceği belirtiliyor ve "Önümüzdeki dönemde Hindistan'da evlenme sezonu başlıyor. Altın fiyatlarını doğrudan etkileyecek bir alım için hazırlıklı olmalıyız. Daha sonra yine Hindistan'da dini bayramlar,, yeni yıl alışverişleri ve Çin takvimine göre yeni yıl altına talebi yüksek seviyelerde tutacaktır" ifadelerine yer veriliyor.

Sayfa Yükleniyor...