Altın için şaşırtan tahmin: Ons fiyatı 5 bin dolara çıkacak

Bu tahmin Fed'in ters köşe yapıp faiz artırmayacağı hipotezine göre yapıldı. Bu durumda 1.225 dolar olan altının ons fiyatı bir anda 5 bin dolara fırlayabilir.

Altın için şaşırtan tahmin: Ons fiyatı 5 bin dolara çıkacak

Uzun süredir yatırımcısını üzen altın için enteresan bir tahmin geldi.

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, halen 1.225 dolar seviyesinde seyreden altının ons fiyatının yakın gelecekte 5.000 dolara fırlayacağını ileri sürdü. Schiff altının sürekli yerinde saymasına Fed’in yanıltıcı olarak sürekli gündemde tuttuğu faiz artış kararını gerekçe göstererek, “ABD ekonomisinin ilk çeyreğe yönelik verileri çok kötü geldi. İkinci çeyrekte rakamlar daha da kötüleşecek. Fed faizi yakın zamanda artıramayacağını bilmesine rağmen bu söyleminden vazgeçmiyor” dedi.

FED YANILTMASI BİTECEK

Faiz artışının beklendiği şekilde gerçekleşmemesiyle birlikte altın üzerindeki baskının da ortadan kalkacağına işaret eden Schiff oluşacak trendin altının ons fiyatını da 5000 dolar ve üzerine çıkaracağını söyledi. ABD’nin ilk çeyrekte yüzde 0.2 büyüyebildiğine işaret eden Schiff, “Hâlâ faiz artışından bahsetmek yanlış beklentilere neden oluyor. FED ‘sanki’ faiz artıracakmış gibi davranıyor ama artıramayacak" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...