Altın iyi bir yatırım aracı mı?

Forbes'ta yer alan bir yazıda, altının iyi bir yatırım seçeneği olmayacağına dikkat çekiliyor. İşte nedeni...

Altın iyi bir yatırım aracı mı?

Altın her dönemde 'güvenli yatırım aracı' olarak görülür. Bireysel yatırımcıların birçoğu yatırımlarını sıklıkla altın olarak değerlendirirler.

Forbes'ta yer alan bir değerlendirmede bu görüşün tersi bir tespit yapılıyor.

Forbes dergisi yazarı Ken Fısher'in yazısı şöyle: "Bireysel yatırımcıların neredeyse tamamı aynı soruyu soruyor 'Altın iyi bir yatırım alternatifi mi?' Ben de bu soruya başka bir soruyla cevap vermeyi uygun görüyorum 'Piyasalarda zamanlamayı tahmin etme konusunda ne kadar iyisiniz?'

Bretton Woods sisteminin kalkmasından bu yana altın toplamda 433 haftadır piyasada işlem görüyor. Bu süreç içerisinde yıllık getirisi ortalama yüzde 7.1 olmuş. Yine bu sürecin sadece yüzde 15'inde altında boğa hareketi (fiyatlarda yükseliş) gözlemliyoruz ve buradaki getiri de ortalama yüzde 15.

Boğa piyasası dönemlerini dışarıda tuttuğumuzdaysa altındaki getiri yüzde - 3.6. Bu rakamlar altının çok da cazip olmadığının kanıtı.

Eğer piyasaların yönünü tahmin etmekte iyiyseniz bile neden zamanınızı altınla harcayasınız ki? Diğer emtialar ve hisse senedi piyasalarında çok daha yüksek getiriler mevcut."

Sayfa Yükleniyor...