Altın rekora doymuyor

Altının ons fiyatı 1.040,15 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Altın rekora doymuyor

ABD dolarının değer kaybetmesi yatırımcıların ilgisini altın ve bakır gibi değerli metallere çevirdi. Altının ons fiyatı 1.040,15 dolara çıkarak, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Daha önce altının ons fiyatı Mart 2008'de 1.032,80 dolarla tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Altının fiyatı son 8 yılda sürekli artıyor.

Piyasa uzmanları, doların değerinin düşük kalmaya devam etmesi halinde altının fiyatının yıl sonuna doğru daha fazla artabileceği tahmininde bulunuyorlar. Altının fiyatı, Noel yaklaşırken mücevhere olan talebin artmasından ötürü Ekim-Aralık döneminde genellikle yükseliyor.

Altın ile birlikte diğer değerli metallerin de değeri arttı. Gümüşün ons fiyatı yüzde 3 artışla 17,11 dolar, platinin ons fiyatı yüzde 0,9 yükselişle 1,305 dolar ve altının ton fiyatı da yüzde 2,4 artarak 6,060 dolar oldu.

İngiliz Independent gazetesinin, petrol zengini Körfez ülkelerinin, petrol ticaretinde ABD dolarının yerini alacak para sepeti konusunda Rusya, Çin, Japonya ve Fransa ile gizli görüşmeler yürüttüğü haberi ABD dolarının değerini düşürdü.

Metal fiyatlarındaki artış madencilik şirketlerinin hisselerinin de değerini artırdı.

Londra borsasında, öğleden sonra işlemlerinde hisseleri en fazla artan ilk üç şirketin tamamı madencilik şirketi olurken, Kazkhhmys'ın hisseleri yüzde 7, Antofagasta'nın yüzde 6 ve Vedanta'nın yüzde 5,5 arttı.

Sayfa Yükleniyor...