Amasya'da domates hasadı başladı

Amasya'da örtüaltı domates hasadı başladı. Hasat, üreticisinin yüzünü güldürürken, bir kilo domates tarlada 2 buçuk ile 3 buçuk lira arasında alıcı buluyor.

Amasya'da domates hasadı başladı

'da kızaran domateslerin hasadı başladı. Çeşidine göre kilosu 2,5 ile 3,5 TL arasındaki fiyatlarla tarlada alıcı bulan domates hasadının ilk günlerinde üreticisinin yüzünü güldürdü.

Yeşilırmak'ın kıyısındaki verimli arazisinin tamamına yakını örtü altı seralarla kaplı olan Aksalur Köyü'nde üreticiler sabahın ilk ışıklarından itibaren seraların yolunu tutup gün boyunca domates topluyor.

Köy muhtarı Ahmet Şilli, Mart ayında toprakla buluşturdukları günden bu yana büyük emeklerle yetiştirdikleri domatesin çeşidine göre 2,5 ile 3,5 TL arasındaki fiyatlarla alıcı bulduğunu belirtti. Fiyat istikrarının aynı şekilde sürmesinin en büyük beklentileri olduğunu söyledi.

Amasya'da domates hasadı başladı - 1

Türkiye'nin dört bir yanına gönderdikleri ürünlerinin kalitesi ve lezzetine güvenen Ahmet Şilli, "Doğradığınızda kokusu yaklaşık 10 metreden hissedilmiyorsa o domates, Amasya domatesi değildir. Domateslerimizden memnun olmayan çıkarsa gelsin, beni bulsun" dedi.

Kentteki seralarda üretilen ürünlerin başında gelen lezzetli domateslerin çiçeklerinin döllenmesinde bombus arıları kullanılıyor. Ahmet Şilli, en büyük yardımcıları olarak gördükleri bu arıların sebzelerinin hormon kullanılmadan döllenmesini sağlayarak verimi artırıp daha sağlıklı ürün elde edilmesine katkı verdiklerini vurguladı.

Yöredeki köylerde yaz boyunca sebze hasadında üreticilerin yanı sıra Güneydoğu kentlerinden gelen mevsimlik tarım işçileri de istihdam ediliyor.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...