'Ambalajı janjanlı içi aynı kalitede değil'

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ''Her yerde görmeye başladığımız parıltılı yılbaşı sepetlerinin içerisi aynı derecede şık değil. Güzel paketlerin içini merdiven altı ürünlerle dolduruyorlar. Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil'' dedi.

'Ambalajı janjanlı içi aynı kalitede değil'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıla sayılı günler kala alkollü içeceklerin, kuruyemişlerin ve çikolataların da yer aldığı hediye sepetlerine vatandaşların dikkat etmelerini istedi.

Palandöken, "Her yerde görmeye başladığımız parıltılı yılbaşı sepetlerinin içerisi aynı derecede şık değil. Güzel paketlerin içini merdiven altı ürünlerle dolduruyorlar. Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil" ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada yüzlerce hediye sepeti hazırlayan firmaların ürünlerine dikkat edilmesinin altını çizdi.

TAPDK (Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu) belgesi olmayan, kendi iştigal konusu dışında yılbaşı sepetleri hazırlayıp, haksız rekabet yaratan gelişi güzel yerlerden alışveriş yapılmamasını isteyen Palandöken, "Tüketilen alkollü içkileri alırken mutlaka TAPDK bandrollerine dikkat edin. Bir de hediye sepetlerine konulan kuruyemişler başta olmak üzere çikolataları bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden almaya dikkat etin. Çünkü bugünler bayat kuruyemiş ve merdiven altı üretilen çikolata ile sahte içki satan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günlerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni yıla sorunsuz ve mutlu girilmesini istediklerini belirten Palandöken, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Her yerde görmeye başladığımız parıltılı yılbaşı sepetlerinin içerisi aynı derecede şık değil. Güzel paketlerin içini merdiven altı ürünlerle dolduruyorlar. Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil. Bandrolsüz veya kaçak içkilerin kullanıldığı, çakma gömlek kravatların kullanılarak esnafa da haksız rekabetin yapıldığı hediye sepetlerini iyi denetlemek gerekiyor. Alkollü içkiler başta olmak üzere her türlü çikolata, kuruyemiş ve gıda maddelerini normal satış fiyatının altında bir fiyattan asla satın alınmamalı çünkü normal fiyatın altında satılan ürünün sahte, kaçak veya kalitesiz olması muhtemeldir.

Sahte, kaçak veya izinsiz olarak üretilen ürünlerden korunmak için alkollü içki alış verişinizi, TAPDK Satış Belgesi sahibi perakende satıcılardan yapınız. Yılbaşı sepetlerinin içindeki alkollü içecekleri kontrol ediniz. Alkollü içkileri, tezgahlarda açıkça sergilenmekte olan raflardan seçiniz. Asla tezgah altından veya görünmeyen yerlerden çıkarılan ambalajını şüpheli gördüklerinizi ve bandrolsüz olanlarını almayınız. Bu tür ürünlerin sahte ve kaçak olma olasılığı yüksektir."

Sayfa Yükleniyor...