Anadolu Efes, Rusya'da ikinci tesisi kapatıyor

Geçtiğimiz haftalarda Moskova’daki üretim tesisini kapatan Anadolu Efes, Rostov’daki bira üretim tesisini de kapatacağını açıkladı.

Anadolu Efes, Rusya'da ikinci tesisi kapatıyor

Anadolu Efes'in, Rusya’nın Moskova'dan sonra Rostov kentindeki bira üretimini de durduracağı bildirildi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, “Rusya'daki üretim ağımızın optimizasyonuna ilişkin olarak başlatmış olduğumuz ve daha önce kamuya duyurduğumuz program kapsamında, Rostov'daki bira üretim faaliyetlerimizin 2014 yılının ilk çeyreği itibarıyla durdurulmasına karar verilmiştir.

Rostov'daki tesisimizin kurulu bira üretim kapasitesi yaklaşık 1,0 milyon hektolitre olup, bu kapasite yüzde 100 iştirakimiz Efes Breweries International N.V.'nin ("EBI") Rusya operasyonlarının yıllık toplam kurulu bira üretim kapasitesinin yüzde 5'ini oluşturmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında “Bu karar Rusya'daki mevcut trendlerin değerlendirilmesi sonucu alınmış olup, beklenen sinerjiler ve yeniden yapılandırma maliyetlerini de göz önünde bulundurarak, Şirketimiz bu kararla ülkede rekabet gücünü ve verimliliğini artırabileceğine ve sürdürülebilir başarı sağlayabileceğine inanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Şirket, Rostov'daki bira üretim faaliyetlerinin Rusya'nın diğer bölgelerindeki üretim tesislerine kaydıracak.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...