Ankara 'Arena'yı bekliyor

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı ''2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'' için inşa edilen 10 bin kişilik ''Ankara Arena'' spor kompleksinde çalışmalar tam gaz sürüyor.

Ankara 'Arena'yı bekliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu C Grubu'nda basketbol takımlarının mücadele edeceği spor kompleksinin, şampiyonaya yetiştirilmesi için  çalışmalar sürdürülüyor.
        
Atatürk Kültür Merkezi arazisi içinde yer alan 34 bin metrekarelik ana spor salonu binası, 10 bin kişiyi ağırlayacak kapasiteye sahip bulunuyor.
        
Sporcu, oyuncu ve hakemler için soyunma odaları, idari ofisler, basın çalışma ve basın toplantı odaları, otopark, kafe, büfe, restoran ve mağazaların olacağı spor kompleksinde, ayrıca protokol ve VIP için özel bölümler, VIP süit odaları, engelliler için özel bölümler de yer alacak.
        
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, kompleksin modern ve uluslararası standartlara uygun olarak inşa edildiğini belirtti.
        
Spor kompleksinde, basketbolun yanı sıra voleybol, tenis, buz hokeyi, boks gibi spor müsabakalarının da yapılabileceğine işaret eden Gökçek, tesiste konser ve kongre gibi her türlü kültürel ve sosyal etkinliğin de gerçekleştirilebileceğini bildirdi.


Sayfa Yükleniyor...