Ankara-İzmir artık 7 saat

Çok fazla ölümlü kazanın yaşandığı Ankara-İzmir karayolu duble yola kavuştu. Böylelikle iki şehir arasındaki mesafe 9 saatten 7 saate inecek ve Türk ekonomisine yılda 150 milyon dolar kazandıracak.

Ankara-İzmir artık 7 saat

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir, Ankara, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak’ın hayalini gerçeğe dönüştürdüklerini, açılışını gerçekleştirecekleri “İzmir-Ankara Devlet Yolu Projesi”nin çok geniş bir coğrafyayı yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, “Bugün Ege’yi başkente bağlıyoruz. Yaptığımız bu muhteşem duble yolla birlikte Turgutlu, Salihli, Uşak, Afyonkarahisar ve Eskişehir üzerinden güzel İzmir’imizi Ankara’ya bağlıyoruz” diye konuştu.

Bu yolla sadece İzmir’i Ankara’ya değil, İzmir’i ülkenin doğusuna, Türkiye’nin batısını, Türkiye’nin doğusuna bağladıklarını dile getiren Erdoğan, İzmirlilerin Ankaralıların, Uşaklıların, Afyonkarahisarlıların, Eskişehirlilerin bu yolun ne anlama geldiğini çok iyi bildiğini, özellikle bayram ve tatil dönemlerindeki yoğunluk nedeniyle İzmir’den yola çıkan bir aracın, ortalama 40 kilometre hızla yol alabildiğini, beklemelerle birlikte Ankara’ya ancak 9 saatte ulaşabildiğini anlattı.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi biz bu yolla birlikte İzmir ile Ankara arasındaki mesafeyi kapatıyoruz. İzmir-Ankara devlet yoluyla İzmir-Ankara arasındaki seyahat süresini inşallah 7 saate indiriyoruz. Bunlar dikkatli olarak tespit edilmiş saatler. Sadece zamandan değil, yakıttan da tasarruf sağlıyoruz. Bu yolla ekonomiye yıllık, yaklaşık rakam olarak veriyorum, 150 milyon dolar kaynak kazandırıyoruz. Bildiğiniz gibi bu duble yolun uzunluğu 569 kilometre. Bu 569 kilometre uzunluğundaki yol, Ege ve İç Anadolu’yu, Doğu Anadolu’ya, birbirine bağlıyor.

Diğer yandan Orta, Doğu Karadeniz’i Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi’ne bağlıyor. Bu demek oluyor ki, bu yolun varlığı güzergah üzerinde yer alan bütün il ve ilçe ekonomilerine de önemli katkılar sağlayacaktır. Bu yol, İzmir Limanı’na gelen ürünlerin iç bölgelere taşınmasında ve iç bölgelerde üretilen ihraç mallarının sevkıyatında da büyük kolaylık sağlayacaktır. İnanıyorum ki otomotiv ve madencilik sektörlerine de ivme kazandıracaktır. Ulaşımın kolaylaşması nedeniyle bu sektörlerdeki yeni yatırımların Ege’yi tercih etmesinin önü açılmış olacaktır.”


Sayfa Yükleniyor...