Ankara'dan İtalyan devine ambargo

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs Rum Yönetimi’yle Akdeniz'de ortak petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunan İtalyan enerji şirketi ENI’yle bundan böyle çalışmayacaklarını açıkladı.

Ankara'dan İtalyan devine ambargo

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kıbrıs Rum Yönetimi’yle birlikte Akdeniz'de petrol arama faaliyetleri yürüten İtalyan enerji şirketi ENI’yle ilgili yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tüm uyarılara rağmen ENI şirketinin, Güney Kıbrıs ile Akdeniz'deki uluslararası sularda petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına devam ettiğini hatırlattı.

Bakan Taner Yıldız, bu nedenle söz konusu şirketle çalışmama kararı aldıklarını bildirdi.

Yıldız, ''ENI şirketi ile Türkiye'deki projelerinin rafa kaldırılması da dahil Türkiye'de çalışmama kararı aldık'' dedi.

Samsun-Ceyhan arasına inşa edilecek ham petrol boru hattı projesinin Çalık Holding ile birlikte ENI'nin de görev aldığını hatırlatan Yıldız, Çalık'ın bu konuda kendi değerlendirmesini yapacağını ancak kendilerinin bu şirketi tercih etmediklerinin altını çizdi.

Yıldız, Kıbrıs açıklarında bulunacak kaynakların ya tüm Kıbrıs tarafından kullanılması ya da bu çalışmaların yapılmaması gerektiğini vurguladı.

ENI isimli şirketin Mavi Akım Doğalgaz Hattı'nda yüzde 50 payı olduğu öğrenildi. Şirket, Bakü-Ceyhan Boru Hattı’ndaki hissesi ise yüzde 5.

Sayfa Yükleniyor...