Ankaralıları heyecanlandıran AVM

Nata Vega Alışveriş Merkezi, 500 bin metrekareyi bulan kapalı alanı ile  Türkiye'nin en büyük AVM'si olacak.

Ankaralıları heyecanlandıran AVM

Nata Grup Gayrimenkul Proje Geliştirme Uzmanı Gül Şenol, sürekli batıya gelişen Ankara'da merkeze yakın yer kalmadığını belirterek, bundan dolayı merkeze hem yakın hem de gelişmeye müsait yatırım bölgesi olarak Çankaya ile Mamak'ın kesiştiği bölgeyi seçtiklerini söyledi.

Çöplükle özdeşleşen Mamak algısının ancak çok büyük bir yatırımla kırılabileceğinin farkında olduklarını aktaran Şenol, şöyle konuştu:

"Bu aks, şehrin genişlemeye en müsait yeri olmasına rağmen sürekli çöplükle anılıyordu. Bunun için IKEA gibi güçlü bir marka da projeye dahil edildi. 1 Haziran'da temeli atılarak 500 bin metrekareye yaklaşan kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük AVM'sinin inşasına başlandı. Dört etaptan oluşan projenin, birinci etabını Metro Grossmarket oluşturacak. İçinde IKEA'nın da olduğu ikinci etap Haziran ayında, üçüncü etaptaki AVM'ler Eylül'de ve dördüncü etapta yer alan konutları 2012 yılında tamamlanacak.

HEDEF ORTA ASYA SOSYETESİ
Konseptlerden biri, 360 derecelik akvaryum içinde bir restoran. Bu restorana asansörle inilecek. Akvaryum Türkiye'nin en büyüğü, Avrupa'nın ise ikinci büyüğü olacak. Ayrıca tam olarak kesinleşmemekle birlikte 365 gün kayak yapılabilecek bir pist düşünüyoruz. Kesinleşmesi için yurt dışındaki firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu AVM, Orta Asya ve Orta Doğu'nun da alışveriş merkezi olacak."

ANKARALILAR İSTANBULLULARDAN FARKLI
Ankara'nın kişi başına düşen AVM metrekaresiyle Türkiye'de ilk sırada yer aldığını dile getiren Şenol, şu bilgileri verdi:

"Ankara'da bin kişiye 215 metrekare AVM düşerken, bu İstanbul'da 201 metrekare. Buna rağmen Ankara hâlâ kişi başına düşen AVM metrekaresinde Avrupa ortalamasının altında. Ankara'da pazar günleri ailece AVM gezmesine çıkanlar var. İstanbul'da insanlar sadece alışveriş için AVM'ye giderken, Ankara'da AVM'ler alışverişin yanında sosyal bir faaliyet olarak görülüyor."

DEZAVANTAJ AVANTAJA DÖNÜŞECEK
Projenin Mamak Çöplüğünün yanında uygulanmasının tedirginliklerini yaşamadıklarını ifade eden Şenol, çöplüğün kendileri için dezavantaj olmayıp aksine avantaj olduğunu söyledi.

AVM'nin ısıtılmasında ve soğutulmasında çöplükten çıkacak metan gazını kullanacaklarını vurgulayan Şenol, "Biz bu gazı AVM'nin ısıtılmasında kullanıp soğutarak çöplüğe geri gönderiyoruz. Böylece onların soğutma, bizim ise ısıtma masrafımız ortadan kalkacak. Yüzde 80'i ıslah edilen çöplükte, bugün artık seralarda organik besinler üretiliyor. Önümüzdeki yıl ise koku tamamen sıfır seviyesine indirilecek" dedi.





Sayfa Yükleniyor...