Ankara'ya 45 bin kişilik stat

Başbakan rdoğan'ın müjdesini verdiği Ankara'ya yapılacak yeni stadyum hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, mevcut 19 Mayıs Stadı Spor Kompleksi'nin yeniden inşa edileceğini de söyledi.

Ankara'ya 45 bin kişilik stat

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Ankara'ya yapılacak yeni stadyumu yaşayan bir proje olarak gördüklerini ve yeni stadın UEFA ve FIFA standartlarında olacağını belirtti.

Akgül, stadın 40-45 bin kişilik olacağını, ayrıca projeyle ilgili bir de yarışma yapmayı planladıklarını açıkladı ve şöyle konuştu:       

''Ankara'ya özel ve özgün tasarımlı bir projeyle bu stadın yaşayan bir stat olmasını istiyoruz. Sadece 15 günde bir, haftada bir maçlarda kullanılan bir stat olmasını istemiyoruz. Bir kenarının otel şeklinde kullanılması, alt zemin katlarının otopark olarak ayrılması, hatta yapabilirsek alışveriş merkezlerinin içinde olması, katlarda restoranlar olması... Böyle bir stat projelendireceğiz. Bunu yarışmayla satın alacağız.''        

Her kapasitedeki stadın UEFA ve FIFA standardı olduğunu belirten Akgül, ''Şimdi bin kişilik stadın da 5 bin kişilik stadın da 100 bin kişilik stadın da UEFA standardı var. 45-50 bin kişilik yapacağımız stat FIFA standartlarında bir stat olacak. UEFA ve FIFA standartlarında olması gereken her şey burada olacak'' dedi.
        
19 MAYIS SPOR KOMPLEKSİ YIKILACAK
Gençlik ve Spor Genel Müdür Yunus Akgül, mevcut 19 Mayıs Stadı Spor Kompleksi'nin, içindeki tüm yerler yıkılarak yeni yüzüyle inşa edileceğini vurguladı.        

Akgül, şöyle devam etti:       

''19 Mayıs Sahası'nın tamamının projelendirmesini yaptık. Stadı yıkmaya başladığımızda tüm alanı yıkacağız. Yüzme havuzu, atletizm pisti, küçük antrenman salonları, tamamı yıkılacak. Bunların hepsini de yeniden yapacağız. Yüzme havuzunu kapalı yapacağız. 12 ay kullanılabilen bir havuz yapacağız. Yine 5 bin kişilik bir salon düşünüyoruz. Ankara'da 10 bin kişilik salonumuz var. Voleybolun salonu var, hentbolun salonu  yapılıyor. Atatürk Spor Salonu'nu yıkarak yeniden 5 bin kişilik bir salon yapacağız. Dış sahalar orada kalacak. Amatörlerin hizmetine sunulacak. Yeni projede, kafeler, dinlenme alanları da olacak. Tenis kortları da yapılacak.''        


Sayfa Yükleniyor...