Apple kârını yarı yarıya artırdı

ABD'li bilgisayar şirketi Apple'ın, iPhone, dizüstü ve masa üstü bilgisayarlarına olan yüksek talep, şirketin kârını yüzde 47 artırdı.

Apple kârını yarı yarıya artırdı

Teknoloji devi Apple, 26 Eylül'de sona eren dördüncü mali çeyrekte kârını geçen yıl aynı döneme göre yüzde 47 artırarak, 1,67 milyar dolar (hisse başına 1,82 dolar) kâr ettiğini açıkladı. Aynı dönemde şirketin gelirleri ise yüzde 25 artışla 9,87 milyar dolar oldu.

Apple, 2009 mali yılı için ise kârının yüzde 18 yükselerek 5,7 milyar dolar (hisse başına 5,36 dolar), gelirinin ise yüzde 13 artarak 36,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Şirketin dördüncü mali çeyrekte bilgisayar satışları yüzde 17, iPhone satışları yüzde 7 artış gösterirken, iPod satışları ise yüzde 8 geriledi. Apple, aynı çeyrekte bir yıl önceye göre Macbook satışlarını yüzde 19 yükselterek 3,1 milyon adet sattı.

Uzmanlar, Apple'ın Haziran ayında tanıttığı daha hızlı iPhone'un fiyatını önceki nesil iPhone'a nazaran düşürmesinin şirketin dördüncü mali çeyrekteki satışlarını bir yıl önceye göre yarım milyondan fazla artırarak 7,4 milyon adete çıkmasını sağladığını söylediler.

Şirketin aynı çeyrekte iPod satışları ise geçen yıl aynı çeyreğe göre yüzde 8 azalışla 10,2 milyon adet oldu.

Apple Üst Yöneticisi (CEO) Steve Jobs, Macintosh bilgisayar ve iPhone satışlarının önceki çeyreklere göre daha fazla olmasından etkilendiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...