Apple şeker hastalığını tedavi etmek istiyor

Apple, kurucusu ve efsane CEO'su Steve Jobs'ın sır projesi kapsamında biyomedikal mühendislerini gizlice işe alıyor. Şeker hastalığını tedavi etmek isteyen firma, Apple Watch ürününü kullanacak.

Apple şeker hastalığını tedavi etmek istiyor

Teknoloji devi Apple'ın bir grup biyomedikal mühendisi, şeker hastalığıyla ilgili bir projesini gerçekleştirmek için gizlice işe aldığı ortaya çıktı.

Teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketin böyle bir karar almasının ardında, 6 yıl önce kanserden hayatını kaybeden şirketin kurucu ortağı Steve Jobs'un başlattığı bir projenin olduğu belirtiliyor.

CNBC'nin haberine göre üç mühendisi işe alan Apple, bu insanları şirketin Palo Alto, Kaliforniya bölgesindeki merkezine yakın fakat dışındaki bir yerde çalıştırıyor. Gizli projede kullanılan ofisin yeri ise henüz bilinmiyor.

Apple konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, mühendislerin Donanım Teknolojileri Başkan Yardımcısı Johny Srouji'ye rapor verdiği öğrenildi.

Bu pozisyon önceden Northwestern Üniversitesi'nde biyomedikal eğitimi almış olan Michael Hillmann'a aitti. Hillmann, 2015 yılında görevinden ayrılarak Oculus'a geçmişti fakat LinkedIn profiline bakıldığında Apple'daki titri "Gizli Görev" olarak görülüyor.

ŞEKER HASTALARI İÇİN

Apple'ın da sır gibi sakladığı bu gizli projenin, diyabet hastalarının kandaki şeker seviyesinin ultrason cihazlarındaki gibi takip edilebilmesi olduğu iddia ediliyor.

Üstelik giyilebilir teknoloji sayesinde aralıklarla değil sürekli izleme yapılabilecek. Böylelikle olağanüstü veri toplanarak şeker hastalığının tedavisinde aşama kaydedilebileceği ifade ediliyor.

Firmanın teknolojiyi Apple Watch ile entegre ederek piyasaya sürmesi bekleniyor.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Apple
  • Teknoloji
  • Ekonomi
  • Şirketler

Sayfa Yükleniyor...