Araba tekerinde milyon TL'ler geliyor

Para, yaptırımların hedefindeki Suriye'yi terk ediyor. Gümrükte Suriye'den gelen bir aracın içine gizlenmiş 3 milyon TL'lik döviz yakalandı.

Araba tekerinde milyon TL'ler geliyor

Bitmeyen siyasi gerilim yüzünden uluslararası yaptırımların hedefindeki Suriye’den para kaçışı da başladı.

Türkiye’nin ve Arap Birliği’nin açıkladığı yaptırım kararları nedeniyle ekonomik sıkıntının da tırmanacağı Suriye’den paralar otomobillerin içine zulalanarak kaçırılıyor.

Radikal'in haberine göre, dört tekerlekli banka gibi çalışan otomobiller Gaziantep Gümrük Muhafaza ekiplerine fazla mesai yaptırıyor. Gümrük muhafaza ekibi, 14-20 Kasım tarihlerinde sadece bir araçta gizlenmiş 3.5 milyon TL ele geçirdi. Olay Ankara Genel Müdürlüğe intikal ettirildi.

Geçtiğimiz hafta 420 adet Avustralya doları, bin 218 adet İsveç Kronu, 505 adet İsviçre Frangı, bin 206 adet Japon Yeni, 7 bin 500 adet Kanada doları, 505 adet Norveç Kronu, 6 bin 300 adet Suudi Arabistan Riyali kaçak yollarla Türkiye’ye sokulmak istenirken yakalandı. Sadece bir araçta yakalanan paranın değerinin yaklaşık 3.5 milyon TL olduğu belirtiliyor.

DARBOĞAZ KORKUTTU
Suriye’ye yönelik devreye giren uluslararası yaptırımlar oldukça ağır. Bu yaptırımlar nedeniyle finansal olarak ülkeyi zor günler bekliyor. Suriye Merkez Bankası ile ilişkilerin durdurulması, Suriye hükümetinin ülke dışındaki finansal mal varlıklarının dondurulması, kredi ilişkilerinin, mevcut işlemler hariç Suriye Ticaret Bankası ile işlemlerin durdurulması, gıda ve temel ihtiyaçlar dışında ihracatın kesilmesi gibi yaptırımlar Suriye’yi büyük bir ekonomik darboğaza sürükleyecek.

Sayfa Yükleniyor...