'Arabadan anlamam' dedi, GM'in başına geçti

Arabalardan pek anlamadığını söyleyen Ed Whitacre'ın GM'in başına geçirilmesi kriz dolu yılın en ilginç anlarından biriydi.

'Arabadan anlamam' dedi, GM'in başına geçti

Krizin tüm dünyayı sarstığı 2009 yılı tebessüm ettiren anları da geride bıraktı.

Fortune dergisi, iş hayatında 2009'un en büyük gaflarını derledi.

Öne çıkan üç gaf şöyle...

Fortune'un sıralamasında birinci sıraya Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein oturmuş.

Blankfein ile ilgili yorumlar şöyle: "2008'de büyük bir itibar kaybına uğrayan yatırım bankalarının başında Goldman Sachs geliyordu. 'Boşboğaz' CEO Balkfein, 2009'da bankanın imajını toparlamak için büyük bir kampanya başlattı ve sık sık kamuoyunun önüne çıkarak aslında iyi birisi olduğunu anlatmaya çalıştı. Ancak Balkfein birkaç ay önce bir gazeteciye Bben sadece Tanrı'nın işini yapan bir bankacıyım' dediğinde ortalık karıştı."

Bir diğer gafta ise, ABD Hazine Bakanı Tim Geithner'a ait. Geithner'ın ilk çin ziyareti sırasında, üniversite öğrencileri ile bir araya geldiği ifade ediliyor.

TAHVİLLER ÇOK GÜVENLİ!
Konferans sırasında öğrencilerden birisi "Sizce ABD tahvillerindeki Çin yatırımları ne kadar güvenli?" diye soruyor. Geithner'ın yanıtı ise, "Çok güvenli" oluyor.

Geithner bu cevabı verir vermez tüm salon kahkahalara boğulmuş ve ABD Hazine Bakanı'nın hiç de tatmin edici bulmadıkları yanıtına tepkilerini bu şekilde dile getirmişler.

ARABALARDAN ANLAMAM
Fortune'un "2009'un gafları" listesine giren diğer isimler arasında ise, arabalardan pek anlamadığını söyleyen Ed Whitacre'ın GM'in başına geçirilmesi de var.

Sayfa Yükleniyor...