Aras Kargo, Avusturyalılarla ortaklığı bitirmek istiyor

Aras Kargo CEO'su Evrim Aras, şirketin Austria Post ile olan ortaklığını bitirmek istediklerini açıkladı.

Aras Kargo, Avusturyalılarla ortaklığı bitirmek istiyor

Türk kargo şirketi Aras Kargo, Austrian Post ile ortaklığını devam ettirmek için uygun zemin olmadığını belirterek, şirketin yüzde 25'lik hissesini geri alma teklifini yineledi.

Aras Kargo CEO'su Evrim Aras yaptığı açıklamada, Austrian Post'un şirketinden tamamen çekilmesini istediğini belirtti.

Türk firmadan yapılan açıklamada son dönemlerdeki siyasi gerilimlerin, Aras Kargo'nun kurucu ailesiyle Avusturyalı şirket arasındaki sorunları artırdığı belirtildi.

Avusturyalı şirket tarafından Haziran ayında yapılan açıklamada ise şirketin 2013 yılından bu yana elinde olan hisselere ilaven yüzde 50'lik hisse alımı daha yapma ihtimalini değerlendirdiği belirtilmiş fakat bu Aras Kargo tarafından reddedilmişti.

Avusturyalı şirket 2013 yılında Aras Kargo'nun yüzde 25'lik hissesini satın almıştı. Şirket toplamda yüzde 75'lik hisseyi almak için de haziran ayında süreç başlatmıştı.

35 YILDIR KARGO SEKTÖRÜNDE

35 yıldır karga sektöründe faaliyet gösteren Aras Kargo, 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şubesi, 3 bin 320 araçlık filosu ve 12 bin çalışanıyla her ay 12 milyon kişiye hizmet sunuyor.

Baba Celal Aras vefat etmeden önce bir görev taksimi yaparak holdingin başına oğlu Baran Aras'ı, Aras Kargo'nun başına ise Evrim Aras'ı getirmişti. Evrim Aras'ın holdingde hissesi bulunmazken, Aras Kargo'nun yüzde 75'lik hissesi ise üç eşit pay olarak anne ve iki kardeşe ait.

Sayfa Yükleniyor...