Arslan: Oger'in borcu, Türk Telekom'u etkilemez

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Oger Telekom'un borcu, Türk Telekom'un işleyişini, mali durumunu etkilemez" dedi.

Arslan: Oger'in borcu, Türk Telekom'u etkilemez

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerinin, bakanlığının bütçesine ilişkin soru ve eleştirileri yanıtladı.

Türk Telekom'un borçlarına ilişkin soru üzerine Arslan, Türk Telekom ortaklarından Oger Telekom'un borcunun, Oger'in kendi meselesi olduğunu ve Türk Telekom'un işleyişini, mali durumunu etkilemeyeceğini vurguladı.

Arslan, Türk Telekom'un kredibilitesi ve mali durumu çok kuvvetli bir şirket olduğuna işaret ederek, ortakların kendi borçlarının ileride sorun oluşturmaması ve Türk Telekom'un korunması için tüm adımları takip ettiklerini dile getirdi.

Türk Telekom'un 10 yıl sonra devlete devredileceğini hatırlatan Arslan, "Şirketin devredildiği anda da o güne kadar yapması gereken yatırımları yaparak zamanın teknolojisine uygun olarak sistemini devam ettirmesi lazım. Bunun takibini yapıyoruz. Aksi takdirde, mevcut haliyle devam ederse 10 yıl sonra görece olarak diğer şirketlerin gerisinde kalmış olacaktır." diye konuştu.

"İNTERNET FİYATLARININ DÜŞÜRÜLMESİYLE İLGİLİ BTK ÇALIŞIYOR"

İnternetin pahalı olduğunun söylenmesi üzerine Arslan, serbest piyasa ölçüleri çerçevesinde internetin pahalılığının biraz göreceli olduğunu belirtti. Arslan, yeni düzenlemelerle internet fiyatlarının düşürülmesiyle ilgili BTK olarak çalışmalarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın milletvekillerinin soru ve eleştirilerine verdiği yanıtların ardından Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Sayfa Yükleniyor...