Artık teslimatlar bisikletle

Eskişehir'de, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) kargo biriminin 3 tekerlekli, arkasında "Resmi hizmete mahsus" yazılı bisikleti, görenlere nostalji yaşatırken, ara sokaklara ulaşımda sağladığı kolaylıkla teslimatta hızı da artırıyor.

Artık teslimatlar bisikletle

'de trafiğe kapalı caddelerde PTT personelinin dağıtım yapmakta zorlanmasından yola çıkılarak geliştirilen bisiklet, şehir içinde kamu kurumu aracı olarak dikkati çekiyor.

Eskiden personelin sıkça kullandığı PTT bisikletini görenler, bu duruma kayıtsız kalmayıp selfie çektiriyor. Şu anda bir adet olan ve arkasında "Resmi hizmete mahsus" yazan bisikletten iki tane daha yapılması planlanıyor.

Eskişehir PTT Başmüdürü Korkmaz Gencer, yaptığı açıklamada, araç trafiğine kapalı alanlarda sundukları hizmetlerde kullanılması için ürettikleri bisikletin, hem personelleri hem de müşterilerin kargolarını daha hızlı almaları adına kolaylık sağladığını söyledi.

"DAHA İYİ HİZMET EDEBİLMENİN YOLLARINI ARIYORUZ"

Müşterilere ait değerli kolilerin teslimatında güvenliği ve pratikliği sağladıklarını aktaran Korkmaz, şöyle konuştu:

"Projemizi genel müdürlük yetkililerimize sunduk. Değerlendirmeye aldılar ve onaylandı. Şu anda gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla bisikletimiz Türkiye'deki PTT'ye ait tek örnek bisikletimiz. Daha iyi hizmet edebilmenin yollarını arıyoruz. Dışarıda bisikletimizi gören vatandaşlar 'Bu PTT'nin yeni bir uygulaması mı?' diye soruyor fakat mecburi olan böyle bir uygulama yok. Biz Eskişehir kurumumuz içinde daha iyi nasıl hizmet verebiliriz düşüncesiyle bu projeyi ürettik."

Korkmaz, Türkiye genelinde trafiğe kapalı alanlarda bu tarz araçlar kullanılarak müşteri memnuniyetinin artırılabileceğini belirterek, "Elbette bu genel müdürlük tarafından kararı verilebilecek bir konu. Fakat Eskişehir'de gözlemlediğimiz kadarıyla müşteriler ve personellerimiz çok memnun" ifadesini kullandı.
PTT kargo dağıtım görevlisi olarak çalışan Alişan Demir de bisikletten önce dağıtımları yaya olarak ya da el arabası tarzındaki araçlarla yaptıklarını ve bunun da zaman kaybına yol açtığını söyledi.

Demir, çalışma performansının "Bisikletten önce ve bisikletten sonra" şeklinde ikiye ayrıldığını anlatarak, "Bisiklet olmadan önce trafiğe kapalı alanlarda büyük zorluklar yaşıyorduk. Zamanında teslimat, kurumumuz için çok önemli. Fakat o tarz sokaklarda yaya olarak dağıtım yaptığımız için iş gücü ve zaman kaybı büyük oluyordu. Şimdi kargolar zamanında gidiyor. Bisikletin sağlığıma faydası çok büyük, iş yükümü de azalttı" diye konuştu.

Artık teslimatlar bisikletle - 1

"YOLDA GÖREN ÖZÇEKİM YAPIYOR"

Bisikleti görenlerin şaşırdığını ve büyük ilgi gösterdiklerini bildiren Demir, "İlk gördüğümde ben de şaşırmıştım. Gerçekten kurumumuza bizleri düşündükleri için teşekkür ediyorum. Dağıtım esnasında halkımızın da ilgisini çekiyoruz. Görenler fotoğraf çektiriyor. Hem nostaljik hem pratik bir aracımız oldu" dedi.
Bir kitapçıda çalışan ve PTT müşterisi olan Enes Danabaş da bisiklette "Resmi hizmete mahsustur" yazısını gördüğünde çok şaşırdığını ve hoşuna gittiğini dile getirdi.
Danabaş, PTT'den aldıkları hizmetten memnun olduklarını aktararak, "Kargolarımız zamanında elimize ulaşıyor. Bu tarz geliştirmelerle de PTT farkındalık yaratmış oluyor. Yaşım gereği çok bilmiyorum ama filmlerde görürdük postacıları. Bisikletle dağıtım yaparlardı. Bu durum hem geçmişi hatırlatıyor hem de günümüz şartlarına uygun bir araç" dedi.

Sayfa Yükleniyor...