Aşçıoğlu: İptal kararı doğru, yeni ihaleye gireriz

Aşcıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Bakanı Yaşar Aşçıoğlu, kamu vicdanının aklanması adına Ali Sami Yen ihalesinin iptal kararının doğru olduğunu belirterek, yeni ihaleye tek ya da ortakla gireceğini açıkladı.

16 Nisan'da düzenlenen Ali Sami Yen Stadı ihalesinde Nurol grubu ile birlikte 416.5 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Aşcıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Bakanı Yaşar Aşçıoğlu iptal kararını değerlendirdi.


Aşçıoğlu, "Bir yayın kuruluşu bu ihale hakkında inanılmaz şekilde yayın yaptı. Buradan pis kokular geliyor diye. Kamu vicdanını temizlemek ve aklamak adına bu ihalenin iptal edilmesi doğrudur. Konu kamu ise Aşçıoğlu teferruattır.

TOKİ Başkanı çok akıllı ve zeki bir adam çok başarılı buluyorum. Erdoğan Bayraktar akıllıca bir açıklama yaptı. Halbuki Seyrantepe'nin kaça malolacağını ezbere bilir Erdoğan Bayraktar ama burada kurumu bu yayınlardan konumak adına ihaleyi iptal etmiştir" dedi.

Aşçıoğlu, "İptal kararının bize de faydası oldu, biz de zan altında kalan bir kurum olmayacağız" diye konuştu.

Aşçıoğlu, yeni yapılacak ihaleye yine Nurol Grubu ile birlikte girmek istediğini söyledi ve ekledi: "Nurol girmezse tek de olsa girerim" dedi.

Aşçıoğlu, stadın yanında likör fabrikası olduğu için arsayı alma gerekliliği olduğunu belirterek, "Fiyatı başka hiçbir şirketin verebilme imkanı yok gibi bir şey" dedi.

Sayfa Yükleniyor...