Aselsan Şili tanklarını modernize edecek

Aselsan Şili ordusunun 100 Leopard tank modernizasyonunu yapacak.

Aselsan Şili tanklarını modernize edecek

Aselsan'dan yapılan yazılı açıklamada anlaşmanın İstanbul'daki IDEF Uluslararası Savunma Fuarı'nda imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, Aselsan ve Şili Silahlı Kuvvetleri askeri fabrikası arasında bugün imzalanacak anlaşmayla, Şili Silahlı Kuvvetlerinin Leopard tank modernizasyonunun yanı sıra elektronik harp, taktik haberleşme, komuta kontrol ve hava savunma ihtiyaçları alanlarında işbirliği yapılacağı kaydedildi.

Aselsan, tank modernizasyonunu takiben diğer projelerin tedarik planlarına uygun olarak ortak üretim ve işbirliği modeli ile de çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Açıklamada, "Şili Silahlı Kuvvetleri ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan işbirliğinin, diğer Latin Amerika ülkelerinin ihtiyaçlarına da cevap verebilecek şekilde genişletilmesi de hedefleniyor" denildi.

Reuters'a bilgi veren bir Aselsan yetkilisi, Aselsan'ın daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterindeki yaklaşık 170 Leopard tankının modernizasyonunu yaptığını hatırlatarak, "Bizde modernizasyon için gerekli altyapı zaten kurulu vaziyette" dedi.

Yetkili, öncelikle 100 tankın modernizasyonunun karara bağlandığını ancak ilerleyen zamanda Şili ordusunun ihtiyaçlarına göre bu rakamın daha da artabileceğini kaydetti.

Aselsan, daha önce TSK'nın envanterindeki Leopard 1 tanklarının atış kontrol sistemlerini modernize etmişti. Yedek parça, bakım gibi teknik desteklerle birlikte bu projenin maliyeti yaklaşık 160 milyon dolardı.

Şirket yetkilisi, Şili Leopard'ları için de atış kontrol sistemleri modernizasyonunun yapılacağını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...