Aslanlı Köşk davası ertelendi

İş adamı Halis Toprak'a ait İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün, TMSF tarafından satışına ilişkin açılan iptal davasının görülmesine devam edildi.

Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, iş adamı Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar, Toprak İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin avukatı Sevgi Gider Kocabaş ile davalı TMSF ve köşkü ihaleyle satın alan Remzi Gür'ün avukatı Abdullah Buladı hazır bulundu.
        
Buladı, davanın, ihalenin kesinleşmesini engellemek ve uzatmaya yönelik açıldığını öne sürerek, ''Birleşen dosya yönünden davacı tarafın dayandığı delillerin toplanılmasına çalışılmaktadır. Bizce, davacıların dava açma hakları da bulunmamaktadır. Diğer davada ise davacı şirket açmış olduğu davadan feragat etmiştir. Feragat doğrultusunda karar verilmesi bizce zorunludur'' diye konuştu.
       
Davalı TMSF avukatı Ayşe Yavrucuk ise Gür'ün avukatının beyanlarına katıldıklarını belirterek, ''Davayı uzatmak amacıyla hareket edildiği kanaatindeyiz'' dedi.
        
Davacı tanıkları Hıdır Güngör ve Necati Güngör'ün duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
        
Duruşmanın ardından soruları yanıtlayan Akar, şu anda mahkemenin davanın esasını incelediğini ve delillerin toplanılmasını beklediğini belirterek, tanıkların duruşmaya zorla getirilmesine karar verildiğini söyledi.
        
Bunların hepsinin yasal işlemler olduğunu vurgulayan Akar, ''Tanıklar dinlenmeden mahkemenin karar vermesi yasaya uygun değildir. Üstelik mahkemenin Yargıtay'da bekleyen benzer dosyanın dönüşünü beklemesi konusunda bir ara kararı söz konusudur. Ayrıca, ihaleye katılan diğer kişinin, 'ihale sürecindeki durumu, ihaleye katılacak maddi gücünün yeterli olup olmadığı', yani 'gerçek alıcı mı, yoksa görünüşte alıcı mı' olduğu konusunda bir inceleme var. Çünkü davanın konusu, 'ihaleye fesat karıştırıldığı' yönünde. Bu nedenle bu ara kararların gereği yapıldıktan sonra, mahkeme kararını açıklayacaktır.''

Sayfa Yükleniyor...