Aslanlı Köşk Remzi Gür'ün

Halis Toprak’a ait Aslanlı Köşk’ün satış ihalesini 23.8 milyon liralık teklifiyle işadamı Remzi Gür kazandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Halis Toprak’a ait Aslanlı Köşk’ü açık artırmayla satışa çıkardı.


21 milyon 368 bin TL muhammen bedele sahip köşk, 16 milyon 150 bin TL üzerinde açık artırmaya sunuldu.

Toplam 69 kez pey sürülen ihaleyi Ramsey'in patronu Remzi Gür adına katılan Hakan Beroğlu, 23 milyon 800 bin TL'lik teklifiyle kazandı.

Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak nitelenen köşk, misafirhane ve eski eser bir bina bulunuyor.

Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut.

1.173 m² kullanım alanlı Köşk’te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor. Bodrum kata ana giriş bahçeden sağlanmakta olup, bu katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, wc, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri yer alıyor.

Zemin katta, giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü de bulunuyor. 1. normal katta merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri yer alıyor.

TOPRAK HOLDİNG İPTAL DAVASI AÇACAK
Öte yandan, Toprak Holding, grubun borçlarına karşılık TMSF tarafından satışa  çıkarılan Aslanlı Köşk'ün 23.8 milyon lira bedelle satıldığını, ancak düşük fiyat nedeniyle grubun  149.1 milyon dolarlık zarara uğradığını, bu nedenle de ihalenin iptaline yönelik dava açacağını açıkladı.

Toprak Holding'den yapılan yazılı açıklamada, dün 58 milyon lira bedelle Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan  Sabancı Dinçer'e satılan Afif Paşa Yalısı ile bir karşılaştırma yapılarak, bu yalıya yürüme mesafesinde olan ve 5 kat fazla arsaya sahip  sahip İstinye Aslanlı Köşk'ün en azından bu yalıyla aynı değerde olması gerektiği ifade edildi.

Sayfa Yükleniyor...