Atatürk Havalimanı tarihi rekora imza attı

Türk sivil havacılığında önceki gün bir ilk yaşandı. Atatürk Havalimanı’na 24 saat içinde iniş-kalkış yapan uçak sayısı 1000’i aştı. Yani 85 saniyede bir uçak indi ya da kalktı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Avrupa da havalimanı işletmeciliği açısında 6. sıradaydık. Ancak uçak trafiğinde yaşadığımız bu yüksek rakam ve pistlerde yaptığımız yeni çalışmalar sonrası işletme olarak bir adım daha ileriye gittiğimizi sanıyorum. Kış aylarında 750-800 iniş kalkış yaptığı havalimanımızda geçtiğimiz 30 haziran günü 999 uçakla bir rekor kırmıştık. Ancak 8 Temmuz günü ise Sivil Havacılı tarihimizde bir ilki yaşadık ve uçak trafiğinde bin’i aşarak 1003’e ulaştık. Bu rakamların her geçen gün artması Türk ekonomisi ile doğru orantılıdır."

Bu arada geçtiğimiz günlerde şiddetli esen güneyli rüzgarlar ve pist çalışmaları nedeniyle uçaklarda gecikmeler yaşandığını belirten Özuğur, " Uçak trafiğinde rekor sayıya ulaşırken yolcu sayısında da ayrı bir rekoru kırıldı ve 1 Temmuz günü 123 bin 780 yolcu havalimanımızı kullandı " dedi. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur geçtiğimiz hafta ulaşılan rakamlar için şunları söyledi: "30 Haziran günü Atatürk Havalimanı’na 999 uçak iniş-kalkış yaparken,1 Temmuz günü ise 123 bin 780 yolcu havalimanını kullandı. Havalimanına 2 Temmuz’da 947, 3 Temmuz’da 973, 4 Temmuz’da 978, 5 Temmuz’da ise 960 uçak iniş kalkış yaptı."

Sayfa Yükleniyor...