‘Atatürk Havalimanı yıkılmayacak’

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, 3. havalimanı yapılırken 50 yıl sonrasını planladıklarını söyledi. Birdal, yeni havalimanı tamamlandığında Atatürk Havalimanı’nın da yıkılmayacağını ifade etti.

‘Atatürk Havalimanı yıkılmayacak’

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, DHMİ Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıda, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Birdal, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin üçüncü havalimanına ilişkin verilen ÇED olumlu raporunun yürütmesini durdurmasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili “Bu ihalenin safhaları halen devam ediyor. Burada herhangi bir kesinti yok. Verilen mahkeme kararının da bu süreçleri önlemeye, engellemeye yönelik bir yanı yok. Yapılması bu ülke yararınadır. İnşallah yapılacaktır" dedi.

Birdal, “Atatürk Havalimanı'nın yaparken 40 yıl sonrasını öngörmemişler. Biz yeni havalimanını yaparken en az 50 yıl sonrasını planlıyoruz. Ondan sonrasına belki gücümüz yetmez” dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, yeni havalimanın isminin de bitince belli olacağını ifade etti.

Birdal, "üçüncü havalimanı ihalesi yapıldığından bu yana Euro’daki artışlar dolayısıyla söz konusu firmalardan döviz kurunun sabitlenmesine ilişkin bir talep gelip gelmediği" yönündeki soruyu şöyle yanıtladı: “Kur farkıyla ilgili konu zaten bizim gündemimizde yok. İhaleye baktığınız zaman tüm rakamlar Euro, teklif Euro, gider Euro... Dolayısıyla bunu tüm ihaleye teklif verenlerin bu şekilde düşünüp değerlendirmesi gerekirdi. Mutlaka böyle olmuştur."

Birdal, üçüncü havalimanı yerine Atatürk Havalimanı'nın genişletilmesi fikirlerinin de daha önce ortaya atıldığını kaydederek, "Eğer Bakırköy'ü, Florya'yı, Sefaköy'ü, Yenibosna'yı haritadan silerseniz Atatürk Havalimanı'nı büyütebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Havalimanı'nda bulunan THY'nin kargo tesislerinin yeni yerine taşınacağını i ifade eden Birdal, "Çalışmalar tamamlandığında 61 uçaklık ilave park yeri kazanmış olacağız" dedi.

Orhan Birdal, üçüncü havalimanının hizmete girmesinden sonra Atatürk Havalimanı'nın akıbetine ilişkin soruyu, "Burada tarifeli seferler yapılmayacak. Genel Havacılık hizmetleri, bakım onarım ve kargo hizmetleri devam edecek. Onun için yıkılma diye bir şey yok" şeklinde yanıtladı.

Sayfa Yükleniyor...