Atina IMF'ye 'resmen' başvuruyor

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, AB-IMF destek mekanizmasının uygulamaya alınması için başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Atina IMF'ye 'resmen' başvuruyor

Yunan medyasının haberine göre, Meis (Kastelorizo) Adası'nı ziyaret eden Papandreu, Yunanistan Maliye Bakanlığı'na, AB-IMF destek mekanizmasının devreye alınması konusunda gerekli girişimlerde bulunulması yönünde talimat verildiğini kaydetti.

Geçmiş hükümetin (Yeni Demokrasi Partisi) ardında batmak üzere olan bir gemi ve kar peşinde koşanların merhametine kalmış bir bıraktığını belirten Başbakan Papandreu, kendi hükümetinin ise söz konusu ortamın değiştirilmesi için ilk andan itibaren kolları sıvadığını anlattı.

Bütçe açığının daraltılması için İstikrar ve Kalkınma Paketinin uygulanmaya başlandığını belirten Papandreu, ekonomik krizden çıkılması için zor önlemler alma durumunda kalındığını vurguladı.

Papandreu, Yunanistan'ın bütçe açığının daraltılması yönünde büyük çaba gösterdiğini de dile getirirken, bu çabanın neticesinde, AB'nin bir destek mekanizması oluşturulması kararını aldığını hatırlattı.

Yunanistan ile AB'nin, alınan söz konusu karar ile piyasaların normale dönmesini ümit ettiğini sözlerine ekleyen Papandreu, piyasaların bu karara olumlu tepki vermediklerini ve ekonominin olumsuz gidişini sürdürdüğünü kaydetti.

''Bu durumun devamına izin vermeyeceğiz'' diyen Başbakan, piyasaların Yunanistan'a tanımadığı şansın, şimdi alınan kararla kazanılacağını belirtti.

AB'den, destek mekanizmasının uygulamaya alınmasının istenmesi yönündeki bu kararın gerekli olduğunun altını çizen Papandreu, AB'nin, Yunanistan'a siper olacağı ve piyasalara da güçlü bir mesaj göndereceğine olan inancını dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...