Atlasglobal, İstanbul'u Belgrad üzerinden New York'a bağlayacak

Rotasına son olarak Belgrad'ı ekleyerek uçuş noktalarını 58'e çıkaran Atlasglobal, yakında İstanbul-Belgrad-New York uçuşları başlatmaya hazırlanıyor.

Atlasglobal, İstanbul'u Belgrad üzerinden New York'a bağlayacak

Atlasglobal, geçen ay rotasına kattığı Belgrad'dan ABD'nin New York kentine uçuşlar gerçekleştirecek.
Avrupa'daki büyümesini ortak uçuş anlaşmalarıyla sürdüren Atlasglobal, son olarak Air Serbia ile imzaladığı anlaşmayla 15 Mart’ta Belgrad uçuşlarına başladı.
Firma böylece, uçuş yaptığı nokta sayısını 35 ülkede 58'e ulaştırdı.
2017 planlarına ilişkin bilgi veren Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın, 17 yeni hat açmayı planladıklarını belirterek, "Her şey yolunda giderse sene sonunda 75 uçuş noktasına ulaşmış olacağız" dedi.

İSTANBUL'DAN BELGRAD ÜZERİ ABD

Özalçın şöyle devam etti:

"Avrupa’daki büyümemize ortak uçuş anlaşmalarıyla devam ediyoruz. Air France ile yaptığımız anlaşmayla Paris uçuşlarımızı günde 3 sefere çıkardık ve 11 yeni uçuş noktasını rotamıza ekledik. Air France ile yaptığımız anlaşma sonrasında Air Serbia ile ortak uçuş anlaşması imzaladık. Air Serbia ile Amerika'ya da uçuş gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren bu konu netleşecek. Belgrad üzerinden New York’a uçmayı planlıyoruz.

Atlasglobal, İstanbul'u Belgrad üzerinden New York'a bağlayacak - 1 Atlasglobal Genel Müdür Yardımcısı Semra Erener Özalçın

Önümüzdeki dönemde ortak uçuş anlaşmalarıyla Avrupa’daki büyümemizi sürdüreceğiz. Air Serbia ile yaptığımız ortak uçuş anlaşması ile uçuş ağımıza Belgrad’ı ekledik. Belgrad uçuşlarımıza 15 Mart’ta başladık. Haftanın her günü karşılıklı olarak Belgrad’a uçuşlarımızı gerçekleştireceğiz. 19 Haziran’da ise Saraybosna‘ya ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. 2017 yılında Atlasglobal’in bir yandan organik büyümesini sektör ortalamasının üzerinde devam ettirmeye, diğer yandan da işbirlikleri ile destinasyon sayımızı global anlamda genişletmeye odaklanacağız."

"TARİFESİZ SEFERLER (CHARTER) BİTİYOR"

Şu anda Rusya'da 4 ayrı noktaya uçtuklarını hatırlatan Özalçın, Rusya ile 2015'te yaşanan kriz nedeniyle açılması planlanan hatların 2017'ye kaldığını söyledi. Artık tarifesiz (charter) seferlerin de biteceğini belirten Özalçın, "Bunu sadece 2016’nın verilerine bakarak söylemiyoruz. 2013’ten sonraki rakamlara bakarak söylüyorum. Son 5 sende charter azaldı. Genelde tarifeli seferlere dönülüyor. Havayolları sadece yazın sefer yapan, istihdam eden şirketler değiller. Hava yolları firmaları 12 ay uçaklarını havada tutması gerekiyor. Sürdürülebilirlik açısından 12 ay sefer yapılması çok önemli" diye konuştu.

"ÜCRETSİZ İNTERNET İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Özalçın'ın ABD ve İngiltere'de başlatılan "elektronik cihaz yasağı"na ilişkin değerlendirmeleri de oldu. Yasağın yolcu sayısını etkilemediğinin altını çizen Özalçın, "İngiltere'ye olan uçuşlarımızda doluluk oranlarımızda düşüş yok. Ancak biz de uçak içi eğlence sistemini geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Yolculara ücretsiz internet uygulaması üzerinde çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

Atlasglobal, İstanbul'u Belgrad üzerinden New York'a bağlayacak - 2 2001 yılında Öger Grubu tarafından Atlasjet markası ile kurulan şirket, 2006'da tamamen ETS Grup çatısı altına geçti ve 2015'de Atlasglobal adını aldı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 7 ARTTI

Atlasglobal, geçen yılın ilk 3 ayına oranla kapasite ve doluluk oranlarını artırdı. Toplam kapasitesini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artıran firma, uçakların doluluk oranını, yüzde 7'lik artışla, yüzde 73'e çıkardı. Dış hat seferlerindeki doluluk oranı yüzde 9 artışla yüzde 66'ya; iç hat seferlerindeki doluluk oranı da yüzde 2 artışla yüzde 82’ye yükseldi.

YURTDIŞI ATLASGLOBAL'İ UÇURDU

Yılın ilk çeyreğinde, toplam bilet satışlarından elde edilen gelirde ise yüzde 29'luk bir artış yaşandı. Atlasglobal, yurtdışı bilet satışından elde edilen gelirini yüzde 46, yurtiçi bilet satışından elde edilen gelirini ise yüzde 19 artırdı.

TRANSİT YOLCU YÜZDE 177 ARTTI

Aynı dönemde, toplam yolcu sayısındaki artış, yüzde 46 oranında gerçekleşirken, transit yolcu sayısındaki artış ise yüzde 177 oldu.

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Belgrad
  • uçak bileti
  • Sırbistan
  • uçuş
  • uçak

Sayfa Yükleniyor...