Atlasjet Rusya'da ortak şirket kuruyor

Atlasjet Rusya'da havayolu ve havalimanı işletmeciliği için NPO Mostovik ile ortak şirket kuruyor.

Atlasjet Rusya'da ortak şirket kuruyor

Atlasjet, Rusya'da havayolu taşımacılık hizmeti sunmak, havalimanı ve kargo terminali inşa etmek ve işletmek üzere Rus inşaat şirketi NPO Mostovik ve Omsk Bölge Valiliği'yle ortak şirket kuracağını açıkladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, bu projeye ilişkin ilk yatırım tutarı 110 milyon dolar olarak belirtildi.

Açıklamada, "Yeni şirket 2011 Mayıs'ından itibaren seferlere başlayacak. 1 milyon yolcu kapasiteli Omsk-Fedorovka Uluslararası Havalimanı ile Kargo Terminali ise 2013 yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak" denildi. Anlaşmaya göre, bu yılın sonuna kadar resmi kuruluşu tamamlanacak şirket, Sibirya’nın Omsk bölgesinde havayolu işletecek.

Açıklamada, "Geçtiğimiz Temmuz ayında Rusya ve Kazakistan arasında imzalanan Gümrük Birliği anlaşması ve Omsk’un Kazakistan’a yakın bir bölgede olması, özellikle kargo terminalinin önemini daha da artırıyor. Rusya’yı doğuda Çin’e, Batı’da Avrupa’ya bağlayan demiryolunun da havalimanı içerisinden geçirilmesi proje kapsamında yer alıyor" denildi.

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, üç uçaklık filoyla başlayacak seferlerin, pazarın gelişimine göre artacağını ve filonun büyütüleceğini kaydetti.

Ersoy, yeni şirkete alınacak havayolu ruhsatının Atlasjet’e, Rusya’nın her bölgesinde tarifeli iç hat taşımacılığı yapma imkanı sunacak olmasının yanı sıra yine Rusya’nın her şehrinden dünyanın her noktasına tarifeli ve tarifesiz seferler ile yolcu taşımacılığı yapma imkanı da vereceğini vurguladı.

NPO MOSTOVIK ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ İHALESİNE TALİP
Açıklamada ayrıca, Atlasjet'in Rus ortağı NPO Mostovik'in yapımı öngörülen 3'üncü Boğaz Köprüsü’nün yapım ihalesiyle de yakından ilgilendiği ve ihaleye teklif vermeye hazırlandığı belirtildi.

Rusya’nın en büyük inşaat şirketi olan NPO Mostovik'in, Omsk'da metro yapımı, Rusya’nın Karadeniz kıyısı Soçi’deki Olimpiyat Köyü ile halen yapımı devam eden ve Rusya’nın Japonya sınırı yakınındaki yaklaşık 3.5 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun asma köprüsü olacak projenin inşaatını yaptığı belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...