Telekomünikasyon devi AT&T'ye 100 milyon dolarlık ceza

Amerikan telekomünikasyon firması ATT'ye, sınırsız veri planları hakkında abonelerini yanılttığı gerekçesiyle 100 milyon dolarlık ceza verildi.

Telekomünikasyon devi AT&T'ye 100 milyon dolarlık ceza

Federal İletişim Komisyonu'ndan (FCC) yapılan açıklamaya göre, AT&T'nin, 2011 yılında ilan ettiği internet planını, tüketicilere "sınırsız" diye tanıtarak "yanlış etiketleme" yaptığı ve aboneleri, aldıkları maksimum hız konusunda yeterince bilgilendirmediği tespit edildi. Bu nedenlerle "Açık İnternet kurallarını ihlal etmekten" suçlu bulunan şirkete 100 milyon dolar para cezası uygulandı. FCC böylelikle bugüne kadarki en büyük cezalardan birini verdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan FCC Başkanı Tom Wheeler, genişbant sağlayıcılarının, hizmetleri hakkında şeffaf ve açık olması gerektiğini belirterek, "Tüketicler yanıltıcı pazarlama ve yetersiz bilgilendirmeyle aldatılırken, FCC boş durmayacak" ifadesini kullandı.

Öte yandan geçen yıl Federal Ticaret Komisyonu da AT&T'yi sınırsız data planı kullanan abonelerinin internet hızını düşürmekle suçlamıştı.

Sayfa Yükleniyor...