116 yıllık giyim firması Austin Reed mağazalarını kapatıyor

İngiltere'nin perakende giyim firması Austin Reed bu ayın sonuna kadar 120 mağazasını kapatacağını açıkladı.

116 yıllık giyim firması Austin Reed mağazalarını kapatıyor

Geçen ay yönetimi finansal sorunları nedeniyle kayyuma devredilen Austin Reed'den yapılan açıklamada, firmanın bu ay sonuna kadar toplam 120 mağazasını kapatma kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, Austin Reed'in kayyuma devredilmesinin ardından perakende zincirine alıcı bulamadığı kaydedildi.

İngiltere'nin önde gelen giyim firmasının tarihe karışmasıyla yaklaşık bin kişi işini kaybetmiş olacak.

1900 yılında kurulan Austin Reed, İngiltere'nin eski başbakanı Winston Churchill, İngiliz müzik grubu Beatles üyeleri ile Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'nin kıyafetlerinde tercih ettiği bir marka olarak biliniyor.

İngiltere'nin 88 yıllık en büyük perakende zincirlerinden olan British Home Stores (BHS) da nisan ayında kayyuma devredilmişti. Şirketten yapılan açıklamada, Birleşik Krallık'ta toplam 164 mağazaya ve yaklaşık 11 bin çalışana sahip olan zincirin, "mali açıdan yönetilemeyecek duruma gelmesi" sebebiyle kayyuma devredilmesinin kararlaştırıldığı kaydedilmişti.

Perakende analistleri Austin Reed için alıcı bulunamamasının ardından yaklaşık 1,3 milyar sterlin borcu olan BHS'nin de mağazalarını kapatmak zorunda kalabileceğini dile getiriyor.

Sayfa Yükleniyor...