Avea'dan 18 milyon dolarlık teknoloji üssü

Avea’nın, Ar-Ge çalışmalarına hız vermek ve inovatif projeler geliştirmek amacıyla Ümraniye’de 18 milyon dolarlık yatırım ile açtığı Avea Teknopark’ta 550 kişi çalışıyor.

Avea'dan 18 milyon dolarlık teknoloji üssü

Mobil iletişim şirketi olarak teknoloji yatırımlarına devam eden Avea, 18 milyon dolarlık yatırım ile Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi ‘Avea Teknopark’ı hayata geçirdi.

Avea, Ümraniye’de 17 bin metrekare alan üzerine kurduğu Avea Teknopark‘ta 550 kişilik çalışanı ile yenilikçi ve özgün, ürün/servisler geliştirecek.

Düzenlenen tanıtım toplantısında Avea CEO’su Cüneyt Türktan, Türkiye’nin bilgi toplumu olma yolunda gelişimine büyük katkı sağlayacak Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi Avea Teknopark’ı hayata geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Türktan, “Avea olarak yenilikçi projelerimiz ve yaptığımız altyapı yatırımları ile hem Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı hem de daha çok aboneye daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, son dört yılda gerçekleştirdiğimiz 1.3 milyar dolarlık altyapı yatırımımız sayesinde hizmet kalitemizi her geçen gün daha da artırdık” dedi.

Hızla gelişen telekomünikasyon sektöründe günden güne artan ihtiyaçların da teknolojiye odaklandığını belirten Türktan, sözlerine şöyle devam etti: “Teknoparkımızda abonelerimizin gelecekteki ihtiyaçları için bugünden çözümler üretiyoruz. Türkiye’nin teknoloji üssü olması amacıyla tasarladığımız bu merkezde bir yandan geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle teknolojiye ve sektör gelişimine hizmet ederken, diğer yandan da abonelerimizin hayallerini gerçekleştirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu şimdiden yaşıyoruz.”

Sayfa Yükleniyor...