AVM endeksi yaz tatilinde yüzde 10 arttı

Alışveriş Merkezleri (AVM) Temmuz ayı ciro endeksi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 arttı.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM endeksinin Temmuz ayı sonuçları açıklandı.

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre, ciro endeksi geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 10 oranında artış gösterdi. Anadolu'da ise Temmuz cirolarındaki artış, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16 oldu.

Ziyaretçi endeksi Türkiye genelinde yaz aylarında normal seyrini göstererek geçen yıldaki seviyesini korurken, Anadolu ziyaretçi endeksi yılın ilk yarısındaki İstanbul verilerine göre daha yüksek olan artış trendini korudu. Bir önceki aya göre yüzde 3 artan Anadolu müşterisi, bir önceki yılın seviyesinden yüzde 11 daha fazla ziyaret gerçekleştirdi.

AYD Başkanı Hakan Kodal, endeks sonuçlarına ilişkin olarak, "Yaz tatili nedeniyle İstanbul'dan Anadolu'ya giden AVM müşterileri, alışverişlerini bulundukları bölgelerde yine AVM'lerden yapmaktadır. Anadolu'daki ciro ve ziyaretçi sayılarındaki artışın en önemli nedenlerinden biri olarak, büyük şehirlerden tatil yörelerine doğru akışı görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfa Yükleniyor...