Avrupalı bankalar yine strese girecek!

AB maliye bakanları, bankaları yeniden stres testinden geçirmek üzere anlaşırken 750 milyar Euro'luk kurtarma fonunun artırılması da ertelendi.

İç pazar ve hizmetlerden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Michel Barnier, kısa süre içinde AB genelinde şeffaf ve tek tip bir stres testi gerçekleştirileceğini belirterek, piyasaları yeterince ikna etmeyen geçen yılkinin aksine bu kez daha sıkı kuralların getirileceğini söyledi.

Barnier, Avrupa Merkez Bankası ve yeni oluşturulan Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından hazırlanan stres testinin, bankaların (ülke iflasları halinde) hazine kağıtlarında uğrayacakları muhtemel zararları da dikkate alacağını belirtti.

Barnier, "Testler sonucunda zayıflık tespit edildiğinde güven veren bir cevaba ihtiyacımız var" diyerek diğer sektörlerin krizden çıktığı bir dönemde bankaları, yöneticilerine aşırı prim vermekten kaçınmaya çağırdı.

Bu arada AB maliye bakanları, Uluslararası Para Fonu'nun da katkısıyla birlikte 750 milyar Euro'luk kurtarma fonunun artırılmasını mart ayında daha geniş reformlarla birlikte ele alma konusunda uzlaştı.

Sayfa Yükleniyor...