Avrupalı bankalara kriz vergisi geliyor

Avrupa Komisyonu bankalara kriz vergisi uygulanması yönünde ilerliyor.

Avrupa Komisyonu, bankaların gelecekte yaşanabilecek krizler için önceden ödeme yapmalarını sağlayacak banka vergisi için genel çerçeveyi bugün açıkladı.

Komisyon tarafından ortaya konan çerçeve, dünya liderlerini biraraya getirecek Haziran'daki G20 toplantısı öncesinde banka vergisi için zemin hazırlayacak.

Finansal hizmetler alanında yapılacak değişikliklerden sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Michel Barnier yaptığı yazılı açıklamada, "Kirleten öder prensibine inanıyorum. Gelecekte yaşanabilecek bankacılık krizlerinin maliyetini finans sektörünün karşılamasını sağlayacak bir sistem oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Açıklanan taslak metinde yetkililerin, "AB, bu konuda küresel bir yaklaşım belirlenebilmesi için G20 çabalarına öncülük etmelidir" ifadesi yer aldı.

Bankalara özel vergi getirilmesi Avrupa ülkeleri arasında görüş ayrılıklarına neden olurken, küresel alanda ise karşıt görüşler söz konusu. Bankaları krizden daha az zarar gören Kanada böyle bir vergiye karşı çıkarken, ABD ise Avrupa'ya göre daha farklı bir yol izlemeyi seçti.

Sayfa Yükleniyor...