Avrupa'nın 40 yaş altı en iyi 40 mimarı

Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi (The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies) ve Mimarlık ve Tasarım Müzesi Chicago Athenaeum tarafından düzenlenen “Europe 40 under 40” ödül programının 2009 sonuçları açıklandı.

Avrupa'nın 40 yaş altı en iyi 40 mimarı

Her yıl en çok başarı vadeden yeni Avrupalı yeteneklerin ön plana çıkarılmasını amaçlayan ödül programı, 19 farklı Avrupa ülkesinden toplamda 40 firma ve bu firmalarda çalışan 61 mimar ile endüstriyel tasarımcıyı final listesine çıkardı.

Mimarlık kategorisinde gökdelenlerden kurumsal projelere, dini yapılardan planlama önerilerine uzanan bir çeşitlilik gösteren portfolyolara rastlandı. Endüstriyel tasarım kategorisinde ise mobilya, aydınlatma, banyo ve mutfak ekipmanları gibi farklı ürünlerin son dönem tasarımsal çizgisi gözlemlendi.

Kazananların açıklanması ile 2010 ayağı için de start verilen “40 Under 40” ödül programı için ise Avrupa’dan 40 yaş altı tüm mimar, peyzaj mimarı, kentsel tasarımcı ve şehir plancı, endüstriyel tasarımcı, grafik tasarımcı, moda ve tekstil tasarımcılarına çağrıda bulunuluyor.
Ödül programına başvuranların kendi pratiklerini yürütüyor olmaları veya başka bir firmada ya da özel bir projede baş tasarımcı olarak çalışıyor olmaları gerekiyor.

Tasarımda yenilikçiliğin ve geleneksel kalıpların dışına çıkabilen yöntemlerin, çağdaş tasarım dahilinde önerilen yeni fikir, teori ve girişimlerin değerlendirileceği ödül programına son başvuru ve teslim tarihi 1 Kasım 2009.

Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Birleşik Krallık, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Latvia, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Sırbistan, Slovenya, İspanya ve İsviçre’den mimar ve tasarımcıların işlerini kapsayan “2009 40 Under 40” sergisi ise, “Contemporary Space Athens”de 16 Eylül’den 1 Kasım’a kadar görülebilecek.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...