Avrupa’nın en büyüğü

Betofiber, Avrupa sınırları içinde ve tek çatı altında GRC üretimi yapan en büyük fabrika olarak tescillendi ve ‘Onaylı Üretici Belgesi’ olan AMS Lisansı aldı.

Avrupa’nın en büyüğü

Tuzla Orhanlı’daki 15 bin metrekarelik fabrikasında üretime başlayan Betofiber, tek bir alanda sahip olduğu 300 bin metrekarelik üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük fabrikası unvanını aldı. İngiltere’den gelen uluslararası GRC Üreticileri Derneği (GRCA-Glassfibre Reinforced Concrete Association) yetkililerinin yaptığı incelemede, Avrupa’daki tüm GRC üreticilerinin aynı zamanda prekast beton ve beton tarzı diğer elemanlar ürettiği, Betofiber’in ise tek fabrikada sadece GRC üretimi yaparak bu alanda en büyük fabrika olduğunu açıkladılar.

GRCA yetkilileri, ayrıca Betofiber tarafından üretilen GRC Prekast Panel ve elemanların kalitesinin Avrupa’da kullanılmak için uygun olduğunu da belirterek, Betofiber’in tüm Avrupa’da geçerli olan Onaylı Üretici Sertifikası olarak adlandırılan AMS lisansına (Approved Manufacturers Scheme – Onaylı Üretici Belgesi) sahip olduğu vurgulandı.

Betofiber’in Avrupa’daki birçok saygın üretici markası ile aynı konuma gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, büyüme hedeflerinin aksamadan devam edeceğinin altını çizdi. Mevcut fabrikanın daha da büyütüleceği bilgisini veren Umut Durbakayım, “7 bin metrekarelik arsada yeni üretim tesisinin yapım çalışmaları sürüyor. Üretimi daha seri hale getirmek ve kapasitemizi artıracak yeni fabrika ile başarımız daha da perçinlenecek. Ek fabrika özel projelere ve bizim için en önemli pazarlardan biri olan Ankara’ya hitap edecek” bilgisini verdi.

Emlaktimes


Sayfa Yükleniyor...