Aybar: Otomotivde rekor yılı olacak

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, 2011'de pazar büyüklüğünün geçen yılın yüzde 10-15 yukarısında çıkmasını beklediklerini ve 800 binin üzerinde satışla rekor bir yıl olacağını kaydetti.

Aybar: Otomotivde rekor yılı olacak

Otomotiv pazarındaki gelişmelere ilişkin olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 2011 yılında, geçen yılın üzerinde bir pazar büyüklüğüne erişileceğinin kesin olduğunu belirterek, ilk 10 ayda pazarın geçen yılın aynı döneminin yaklaşık yüzde 25-26 yukarısında gerçekleştiğini söyledi.

Aybar, ''Son 2 ayda, geçen yılın son 2 ayına göre düşük olacağımızı görsek de, pazar büyüklüğü yılın genelinde geçen yılın yüzde 10-15 yukarısında çıkacak gibi gözüküyor. 2011, 800 binin üzerinde satışla rekor bir yıl olacak'' dedi.

Renault'nun bu yıl pazarın ötesinde büyüme kaydederek, pazar payını 2 puan artırdığını kaydeden Aybar, bu gelişmede dizel otomatik vites seçeneklerinin piyasada şu anda en verimli seçenekler olması, çevreye uyumlu ve yakıt tasarruflu motorların araçlarında yaygınlaşması gibi unsurların rol oynadığını belirtti.

Aybar, 2012 beklentilerine ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti: ''Ama önümüzdeki sene Türkiye'nin ekonomik büyümesinin daha az olacağını düşünerek, Türkiye'deki pazarı bu seneye göre bir miktar düşük beklemeliyiz. Bu sürpriz olmamalı. Bu yılın yüzde 10 kadar altında bir pazarla karşılaşmamız olası. Yani 2012'nin, 2010 ayarında bir pazar olmasını bekliyoruz. Bu da Türkiye'de son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan istikrara uygun bir rakamdır. Böyle olması planlarımızda da bir sıkıntı yaratmayacaktır.''

Otomotiv pazarında 2012'de muhtemel daralmanın, faizlerin yükselmesi nedeniyle eskisi kadar cazip alım ve kredileme koşulları bulunmamasından ve ÖTV artışlarından kaynaklanacağını söyleyen Aybar, Türkiye'de vergilerin yeterince yüksek olduğunu, yapılan her artışta pazarın küçülmesi riski bulunduğunu ve pazarın küçülmesinin de toplam vergi gelirini olumsuz etkilediğini anlattı.

Sayfa Yükleniyor...