'AYEDAŞ için yeniden değerleme yapacağız'

CNBC-e'ye konuşan Sabancı Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman "Ayedaş'ın değeriyle ilgili daha detaylı çalışmamız lazım, 30 Aralık'a kadar çalışmayı bitirip kararımızı vereceğiz" dedi. Hakman, başkent gaz ihalesinde Sabancı'nın yer almayacağını açıkladı.

'AYEDAŞ için yeniden değerleme yapacağız'

Avusturyalı Verbund-Sabancı ortaklığı EnerjiSa, 1,5 milyar dolar teklif verdiği İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Şirketi AYEDAŞ için yeniden değerleme yapacak.

CNBC-e'ye konuşan Sabancı Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, "Bir sene oldu teklif vereli, bu süre içinde yeni tarifeler yayınlandı. AYEDAŞ'ın değerini daha detaylı çalışmamız lazım. Değişen şartların AYEDAŞ'ın değerine yansımasını ortağımızla değerlendiriyoruz, çalışma sürüyor" dedi.

Finansmanda bir sıkıntı olmayacağını söyleyen Hakman, yeniden değerleme çalışmalarına göre ek teminat süresi 30 Aralık'a kadar karar vereceklerini belirtti. Hakman "Yine ek süre istemeyi günü geldiğinde değerlendiririz" dedi.

Hakman önemli bir haber daha vererek, "Başkent gaz ihalesiyle ilgilenmeme kararı aldık ama doğalgaz sektörüne ilgimiz sürüyor" diye konuştu.

Hakman, Verbund dışında yabancı bir ortakla gaz sektörüne girmeyi düşündüklerini, İGDAŞ ihalesiyle ilgilendiklerini kaydetti.

Elektrik dağıtım sürecinde Akenerji varlık satışı sürecinden çekildiklerini belirten Hakman, "Elektrik üretiminde 5000 megawattta kalmayacağız. Üretim özelleştirmelerini değerlendireceğiz" dedi.

EnerjiSa 2012'de 900 milyon Euro yatırım planlıyor.

Sayfa Yükleniyor...