Azeri gazında vanalar açıldı

Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorun giderildi, Türkiye'ye gaz akışı başladı.

Azeri gazında vanalar açıldı

Azerbaycan'daki doğalgaz platformunda yaşanan sorun giderildi.

Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorunun giderilmesiyle öğleden sonra Türkiye'ye gaz sevkıyatı başladı.

Azerbaycan'daki sorun nedeniyle Türkiye'ye gaz akışı dün sabah saatlerinde tamamen durmuştu. Türkiye, Azerbaycan'dan günlük 12 milyon metreküp gaz alıyor.

İran'dan gaz akışının da öğleden sonra başlaması bekleniyor. İran'dan günde 28 milyon metreküp gaz alımı yapılıyor. Hattan şu anda 6-7 milyon metreküplük gaz geliyor.

YILDIZ: GAZ SIKINTISI ÖNGÖRMÜYORUZ
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Azerbaycan'dan doğalgaz girişi kademe kademe artıyor. Son derece olumsuz hava koşulları var. Bu kışı bütün ülkeler hissediyor. Şu an itibariyle konutlarda ve sanayide herhangi bir doğalgaz sıkıntısı öngörmüyoruz. İran'da da çalışmalar sürüyor. İran'dan gaz griişi yarın akşama kadar toparlanabilir. Bizim dışımızda herhangi bir olumsuzluk yaşamazsak sıkıntı öngörmüyoruz. Bahar mevsiminde gibi muamele yapamayız" dedi.

KARADUMAN: ELEKTRİK KESİNTİSİ OLABİLİR
Öte yandan CNBC-e'ye konuşan Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman, elektrik kesintisi konusundaki endişesini dile getirdi.

Karaduman şunları söyledi: "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar pahalı yakıttan elektrik üretilmiyor. Biz de bu lükse sahip değiliz. Santrallerin bir kısmı ikincil yakıta uygun, bir kısmı da uygun değil. İkincil yakıtta üreten santraller, doğalgazdan pahalı yakıta geçtikleri için fiyatlarını yükseltecek, o fiyatlar elektrik fiyatlarına yansıyacak. Ben elektrik fiyatlarına yansımasından ziyade elektrik kesintisi olur sıkıntısı içindeyim."

Sayfa Yükleniyor...