Azerilerden gaza zam hazırlığı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’ye sattıkları doğalgaz fiyatının az olduğunu belirterek, “Dünya fiyatının 3’te 1 fiyatına satıyoruz. Dünya fiyatına yakın fiyat istiyoruz” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Aliev, Azeri doğalgazının Avrupa’ya taşınması için Türkiye’den gelen teklif koşullarının, kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aliyev, enerji alanında Türkiye’ye alternatif transit yolları aramaya mecbur kaldıklarını ifade etti.

"Azerbaycan çevresinde enerjiye ihtiyaçı olan başka ülkeler de var" diyen Aliyev, iki yıldır süren gaz transiti görüşmelerinde Bakü yönetimi olarak, engelleri aşmaya çalıştıklarını, ancak çabalarının sonuçsuz kaldığını belirtti.

Uzun yıllardan beri Türkiye’ye doğalgazı, uluslararası pazarlarda kabul gören fiyatlardan en az üç kat ucuzuna sattıklarını hatırlatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Şu anki durum mantık dışı. Normal fiyat bekliyoruz" dedi.

"SAVAŞ ORTAMINDA YAŞIYORUZ"
İlham Aliyev, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun barışçıl yollardan çözümünü amaçlayan müzakerelerin henüz olumlu sonuç vermediğini, Yukarı Karabağ ile ilgili tutumlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Azertac'ın haberine göre, Aliyev, yılın ilk 9 ayının değerlendirildiği üst düzey danışma toplantısında yaptığı açıklamada, "Biz savaş ortamında yaşıyoruz. Savaş daha bitmedi. Karabağ ile ilgili müzakereler ne yazık ki henüz bir sonuç vermiyor, bunun tek sebebi Ermenistan'ın yapıcı olmayan tutumudur'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...