Babacan: Erdoğan bize iki talimat verdi

Devlet Bakanı Babacan, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine iki konuda talimat verdiğini belirtti: "Mali disiplinden taviz vermeyeceksiniz, seçim ekonomisiyle ilgili şeyler duymak istemiyorum."

Babacan: Erdoğan bize iki talimat verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kendilerine pazartesi günü iki konuda talimat verdiğini açıkladı.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile düzenlediği ortak basın toplantısında Babacan, "Başbakan açık talimat verdi. 'Mali disiplinden taviz vermeyin, seçim ekonomisi havası oluşturacak, çağrıştıracak bir şey yapmayın' dedi. Biz de bu çerçevede ilk Koordinasyon Kurulu'nu yaptık" dedi.

Mali kural tartışmasını artık bitirmek gerektiğini belirten Babacan, "Bütçede gelirler öngördüğümüzden daha fazla olacak, giderler de öngördüğümüzden fazla olacak. Bütçe açığımız  orta vadeli programda öngördüğümüz rakamlarda bitecek. Bu aynı zamanda ciddi bir mali disiplinin göstergesi" diye konuştu.

Cari açıkta yüzde 5'lik seviyenin sürdürülebilir olduğunu kaydeden Babacan, cari açığın finansmanıyla ilgili bir sorun görünmediğini ifade etti.

OECD Genel Sekreteri Gurria da "Türkiye'nin notu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilme yolunda ve şurası açık ki Türkiye bunu hak ediyor" dedi.

Sayfa Yükleniyor...