Babacan: IMF ile detaylı görüşüyoruz

Büyüme rakamları açısından en kötünün geride kaldığını belirten Başbakan Yardımcısı Babacan, "Yeni stand-by ile ilgili IMF ile görüşmeler devam ediyor, oldukça detaylı konuşuluyor" dedi.

Babacan: IMF ile detaylı görüşüyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, gazeteciler ile yaptığı toplantıda ekonomik gelişmelere ilişkin bilgiler verdi.

Babacan şunları söyledi: "Orta vadeli programda şu an itibariyle revizyon ihtiyacı görülmüyor. Büyüme rakamları açısından en kötünün geride kaldığı görülüyor, bundan sonraki çeyreklerde daha olumlu gelişmeleri görmeyi bekliyoruz.

Ekonomideki daralma 3. çeyrekte 2. çeyreğe göre daha düşük kalacak; 4. çeyrekte pozitif rakam görme ihtimali var.

Son çeyrekte pozitif büyüme olmazsa bile gelecek yıl ilk çeyrekte baz etkisiyle pozitif rakam görülecek.

Dış finansman açısından yılı tamamladık, şartlar uygun olursa 2010'a ait ön finansman için tahvil ihracı olabilir ama ihtimali yüksek görmüyorum. Bu sene bütçe açığının 63 milyar lira mertebesinde kalacağını düşünüyoruz."

ZİRAAT'TE HALKA AÇILMA NİYETİMİZ VAR
"Üç kamu bankasının tamamıyla özelleştirilmesi konusunda kısa vadede bir niyetimiz yok" diyen Babacan, "Önümüzdeki dönemde piyasa koşulları müsait olursa Ziraat Bankası'nın halka açılması ile ilgili niyetimiz var" dedi.

IMF ile görüşmelere değinen Babacan "Yeni stand-by ile ilgili IMF ile görüşmeler devam ediyor, oldukça detaylı konuşuluyor" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...