Babacan: IMF ile görüşlerimiz yakın

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky ile 4 saat görüşen Devlet Bakanı Babacan, görüşlerinin önemli ölçüde birbirine yakın olduğunu, temasların devam edeceğini söyledi.

Babacan: IMF ile görüşlerimiz yakın

TÜSİAD YİK toplantısının ardından bir araya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky'nin görüşmesi yaklaşık 4 saat sürdü.

Görüşmenin ardından Lipsky ile birlikte basına değerlendirmede bulunan Bakan Babacan, görüşmede küresel ekonomik krizin ve bunun Türkiye'ye etkilerini ele aldıklarını ve bundan sonraki süreçte ne yapılması gerektiği ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Babacan, ''Görüşmelerimizin, çalışmalarımızın önemli ölçüde birbirine yakın olduğunu gördük, tabii üzerinde görüşülmesi gereken çalışılması gereken konular var. Bu konuları biz Ankara'da çalışmaya devam edeceğiz, Sayın Lipsky de Washington'da çalışmaya devam edecek'' diye konuştu.

Teknik ekiplerin irtibat halinde olacağını ifade eden Babacan, ''Önümüzdeki günlerde haftalarda temaslarımız sürecek'' dedi.

IMF Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky de verimli ve faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Türkiye'nin orta ve uzun vadede karşı karşıya olduğu zorlukları ele aldıklarını söyledi.

Lipsky, ekiplerin temas halinde olmayı sürdüreceğini, çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Sayfa Yükleniyor...