Babacan: Kötüleşen bir göstergemiz yok

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, darbe girişiminin ardından ekonominin durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Babacan: Kötüleşen bir göstergemiz yok

AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, NTV canlı yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Ali Babacan, şöyle konuştu:

"Darbe girişimi halkın sağlam iradesiyle atlatıldı. En önemli etkiler beklenti kanalıyla oldu. Türk iş dünyası olaya gayet hakim, verdikleri tepkiler çok rasyonel ve çok yapıcı. İş dünyamızı tebrik ediyorum. Ancak yurtdışından izleyenlerde bir miktar kafa karışıklığı var. Tepkileri rasyonel değil, bunun da piyasalara bir miktar etkisi var. 

Piyasalarda dalgalanmalar olur işlem hacimleri çok yüksek değil. Türk ekonomisinin temelleri sağlam. Her şey normale dönecek önemli olan bundan sonraki sürecin nasıl atlatılacağı. 17-25 Aralık'ta başarılı olamadılar şimdi de başaramadılar. 

Türkiye'nin bütçe açığı Dünya'daki en düşük bütçe açıklarından. İyi bir büyüme performansı var. OHAL iç hukukumuzun bir parçası. Bunun sebebi kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması. Demokrasiyi perçinlemek için kullanılan bir adım.

Temel prensiplerden ayrılmayıp öngörülebilir hareketlerden kaçınmadıkça korkulan olmayacaktır."

"ENDİŞE DURUMU YOK, DİKKATLİ OLMAK LAZIM"

"Yabancıların bu tür durumlarda Türkiye'ye geliş gidişi kısıtlı oluyor gelin yerinde durumu görün. Türkiye kriz yönetim tecrübesine sahip bir ülke. Hem kamuda hem de özel sektörde kriz yönetme tecrübesi var. MB'nin ve BDDK'nın zamanında adımları çok önemli.

Halkımız ekonomiye güvensin. Siyasi partiler kafa kafaya verip sorunu aşmak zorunda. Birlik beraberlik ruhu devam etmeli. Siyasi fırsatçılık olmaması gerek"

 “KÖTÜLEŞEN BİR GÖSTERGEMİZ YOK”

"Kredi derecelendirme kuruluşları notumuzu yatırım yapılabilir seviyeye çıkartmıştı. Bu günkü ekonomik göstergelerimiz o güne göre daha iyi. Notu düşürmek için hiçbir sebep yok. Tüm kredi derecelendirme kuruluşları gelip yerinde görmeli. Terör örgütlerinden dinlemesinler" dedi.

“HİÇBİR KRİZİ ZİYAN ETMEYİN”

Babacan, "Zor reformlar kriz dönemlerinde yapılır. Hiçbir krizi ziyan etmeyin. Bunları fırsata çevirin. Güveni perçinlemek için yapısal reformları hızlandırmak gerek" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...