Babacan: Türkiye ekonomisi krizden çıkıyor

Başbakan Yardımcısı Babacan, son verilerin ekonominin tekrar büyüme sürecine girdiğini gösterdiğini söyledi.

Babacan: Türkiye ekonomisi krizden çıkıyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomideki son gelişmeleri düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

Babacan şunları söyledi: "Açıklanan öncü niteliğindeki üretim ve tüketim göstergeleri ekonominin yılın son çeyreği itibariyle tekrar büyüme sürecine girdiğini göstermektedir. Mali göstergeler de ekonomimizin küresel krizden çıkma eğiliminde olduğunu artık açık bir şekilde göstermekte" dedi.

Babacan, mali kuralın 2011 ve 2012 orta vadeli program hedefleriyle aşağı yukarı uyumlu olacağını söyledi.

Babacan, geçen yıl yürürlüğe giren yeni teşvik sisteminin ilk uygulama sonuçlarını da açıkladı.

Yeni sistemle, altı ayda 1.523 teşvik belgesi verildi. Belgeler, 22.5 milyar liralık yatırım için düzenlendi. 62 bine yakın yeni istihdam sağlaması hedeflenen bu yatırımlardan Doğu ve Güneydoğu illerinin aldığı pay ise yüzde 10'da kaldı.

Babacan, "Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'nun bir bölümündeki yatırım ortamı o bölgenin güvenlik şartlarıyla da son derece yakından ilgili. Demokratik açılım süreci, bu sürecin ve bu projenin nihai hedeflerine ulaşmasını müteakip ancak biz gerçek potansiyellerini o bölgelerin yatırımlarını görebileceğiz" diye konuştu.

IMF'YLE YENİ GELİŞME OLURSA AÇIKLARIZ
Bu bölgelerin yatırımlardan daha fazla pay almasının "demokratik açılım"ın başarısına bağlı olduğunu vurgulayan Babacan, IMF anlaşmasına yönelik yanlış bilgilendirmeler yapıldığını da belirtti.

Babacan, IMF ile görüşmelerin devam ettiğini ve yeni bir gelişme olursa açıklayacaklarını yineleyerek, IMF konusundan yalnızca kendisinin ve Hazine'nin açıklamalarının dikkate alınmasını bir kez daha istedi.

Sayfa Yükleniyor...